Over een aantal weken is het weer zo ver: Koningsdag. De dag dat heel Nederland zich in oranje hult en een goed excuus heeft om om twee uur ’s middags volledig naar de klote te zijn. 

 

1. De kleur oranje is OVERAL

Ik weet niet hoe het met jullie zit maar als er één kleur is waardoor ik spontaan kleurenblind zou willen worden, dan is dat wel oranje. Het vloekt met werkelijk alles, het kleedt totaal niet af en eigenlijk is er niemand die oranje goed kan hebben. Waarom heten De Oranjes niet gewoon De Blauwen?

 

2. Verplicht Oranjetompoucen eten

Als je ’s ochtends om 10 uur verplicht aan de Oranje-tompoucen zit terwijl je de nacht daarvoor in de kroeg stond te proosten op onze Koning, dan kun je wel janken. Je wordt spontaan misselijk van al die zoetigheid en dan hebben we het nog niet eens over de room die alle kanten opspuit zodra je met je vorkje in de buurt komt. No thanks.

 

3. De kleedjesmarkten

Als ik ergens strontchagrijnig van word, dan zijn het wel die verschrikkelijke kleedjesmarkten. Mensen lopen op een tergend langzaam tempo langs al die kleedjes met oude troep, alsof ze daadwerkelijk verwachten iets leuks te kunnen vinden. En dan heb je ook nog eens moeders met kinderwagens die vinden dat het oké is om over je voeten heen te rijden. Nou NIET DUS.

 

4. Alle dronken mensen

Tuurlijk, voor jezelf is het hartstikke leuk dat je eindelijk een goede reden hebt om vierentwintig uur lang alcohol in je lichaam te gooien. Maar helaas geldt dit voor iedereen, waardoor er mensen van middelbare leeftijd bezopen in de bosjes liggen, iedereen bier over je heen morst en de buurman schuine grappen over je moeder maakt.  

 

5. The Day After

Dit jaar valt Koningsdag op een donderdag. Grote kans dus dat jij op vrijdag met de ergste kater van je leven gewoon in de collegebanken of op kantoor zit. Al die drankjes die je de dag ervoor zo vaderlandslievend naar binnen hebt gegooid, komen spontaan omhoog zetten als er iemand naast je komt zitten die nog erger naar kroeg meurt als jij. 

 

Foto: Pixabay/Misign