1. De muziek

Of je er nou van houdt of niet, kerstmuziek draagt toch echt wat bij aan de gezelligheid. Wie wordt er nou niet (stiekem) hartstikke vrolijk van mee blèren met Mariah Carey? Sinterklaasmuziek daarentegen roept vooral depressieve gevoelens op en zorgt ervoor dat je je oren van je hoofd wilt trekken.

 

2. Het eten

Pepernoten kan je inmiddels bijna het hele jaar al kopen, waardoor de bijzonderheid er redelijk vanaf is. Tuurlijk ze zijn lekker, maar na 23 zakken ben je ze zat. Daarom zijn we dan ook extra blij als die zakken eindelijk plaats maken voor kerstkransjes en 354 verschillende soorten toetjes.

 

3. De feestjes

Op 5 december zit je in de stoffige woonkamer van je grootouders naast je krijsende 5-jarige achternichtje terwijl je op tweede kerstdag bier staat te tanken in de kroeg met al je vrienden. En dan hebben we het nog niet eens over al die kerstborrels de komende weken!

 

4. De versieringen

Zodra Sinterklaas weer veilig op z’n stoomboot naar Spanje vertrekt, rukken de meeste Nederlanders er zo snel mogelijk op uit om een kerstboom in huis te halen. Tuurlijk, die groene naalden en gouden glitters door je hele huis zijn misschien wat minder, maar zo’n boom geeft meer sfeer dan een paar schoenen bij de kachel.

 

5. De truien

Ooit gehoord van een foute sinterklaastrui? Nee, ik dus ook niet. 

 

Beeld: Pexels