1. Geld besparen

We weten het allemaal: vakanties kosten geld, heel veel geld. Daarnaast, moet je nog je studie kunnen betalen, je eten en je sociale leven. Dus hoé fijn is het als je met je ouders mee mag op vakantie? Hoogstwaarschijnlijk hoef jij alleen maar je vliegticket te betalen en de rest niet. Een beetje slijmen bij je ouders kan ook geen kwaad: je bent en blijft een arme student.

 

2. Toffere locaties

Vakantie is vakantie, waar het ook is (als de zon maar schijnt in mijn ogen). Na een jaar sparen kunnen wij als studenten een heerlijke vakantie aan de Costa Brava of de Côte D’azur betalen. Toch hebben je ouders íets meer te besteden dan wij en dus zullen zij naar wat specialere locaties op vakantie gaan. Profiteren zou ik zeggen! Verre reis naar Thailand? Graag! Zonnen op Bali? Helemaal bij! 

 

3. Luxere accommodaties

Het vorige punt sluit aan bij deze: luxere accommodaties. Wij studenten zijn al heel snel tevreden met kleine appartementjes of kamperen. Toch is het wel heel erg lekker als je je vakantie kan doorbrengen dichtbij zee of aan het zwembad in de tuin. Joehoe pap, mam! Ik ga mee!

 

4. Er wordt heerlijk voor je gezorgd

Je ouders blijven je ouders en zullen altijd voor je willen zorgen. Na een jaar ‘heel heel hard’ studeren ben jij ook toe aan wat rust. Het is oh zo fijn als je ’s ochtends wakker wordt en er een lekker ontbijtje voor je klaarstaat toch? Verder hoef je niks te regelen als het gaat om eten en bezoekjes aan steden. Je ouders plannen van tevoren alles in.

 

5. Gezelligheid

Last but not least: het is ook gewoon gezellig om met je ouders op vakantie te gaan. Iedereen is weer wat jaartjes ouder en we zijn allemaal volwassen. Start een keer een goed gesprek wat niet gaat over studie of geldzaken. Het zal je verbazen!