1. Je blijft gezond

Gezien de griepgolf van de afgelopen weken is het aan te raden om je niet onder de mensen te begeven. Want het allerlaatste wat je wilt is een fikse griep terwijl je net dat belangrijke tentamen hebt. Oftewel: hoe minder contact met anderen, hoe beter het is voor je gezondheid. Heb je gelijk een goede reden om niet naar de verjaardag van je oma te gaan.

 

2. Iedereen is hartstikke chagrijnig

Want: gierende stress vanwege naderende deadlines. Jij verwacht even een gezellig kletspraatje te maken met je klasgenoot? Ho maar, meer dan wat chagrijnig gebrom hier en een sarcastische opmerking daar ga je niet uit je studiegenootje krijgen. Je kunt je tijd dus wel beter besteden.

 

3. Geen zorgen over je uiterlijk

Het is over het algemeen gewoon beter voor je studie om niemand rond je heen te hebben. Geen mooie vrouwen, geen knappe mannen = een concentratie die ineens énorm verbetert. Daarbij kan je lekker in je ouwe kloffie achter je laptopje kruipen, want er is he-le-maal niemand voor wie je je best hoeft te doen.

 

4. Het scheelt een hoop tijd

Het scheelt simpelweg een hele hoop tijd om thuis te blijven. Je hoeft niet naar de UB te fietsen, je verspilt geen uren op de borrel van je studentenvereniging en gezellige etentjes met vrienden kan je ook uit je agenda halen. Kan je al die tijd fijn steken in je studie. En de tijd die je dan nog over hebt? Die breng je door met een serietje in je bed. Want dat heb je wel verdiend.

 

5. Je hoeft niet naar het geklaag van anderen te luisteren

Ja, je hebt het zwaar. En ja: je studiegenoten ook. Maar waarom klaagt iedereen tijdens tentamenweken altijd over ALLES? Al die depressieve praatjes van anderen brengen jou ook alleen maar in een slecht humeur, dus je kunt het geklaag beter maar uit de weg gaan.