1. Het is leuk

De allerbelangrijkste reden: je gaat heel veel plezier hebben op je introweek. Het is een aaneenschakeling van gezelligheid, feestjes en mensen ontmoeten. 

2. Je leert mensen kennen

Zeker als je gaat studeren in een stad waar je niemand kent, is het fijn om in een ongedwongen sfeer mensen te ontmoeten. Je trekt een week behoorlijk intensief op met je introgroepje, waardoor de basis voor vriendschappen wordt gelegd!

3. Je leert de stad kennen

De leukste studentenkroeg, de beste plek voor een burger of het leukste terras voor een witbiertje? Je weet precies waar je moet zijn. En o ja: je leert ook praktische zaken kennen. 

4. Rondleiding op hogeschool of universiteit

Bij veel introductieweken hoort een rondleiding op je onderwijsinstelling. Alsnog ben je de eerste dagen alleen maar aan het zoeken naar waar je moet zijn, maar dan heb je het in ieder geval allemaal al een keer gezien.

5. Je wordt begeleid door ouderejaars

Je introgroepje krijgt een mentor/begeleider/gids/papa/mama toegewezen, die jullie de hele week van hot naar her sleept. Voor jou is het ook fijn, want jij kunt al je vragen kwijt aan deze ouderejaarsstudent. Vaak is het ook nog een student van jouw toekomstige opleiding, dus dat is helemaal handig.