Vervolgens moeten we januari te zien overleven. Overleven? Want er is toch niets mis met januari? Hieronder hebben we de voordelen van de eerste maand van het jaar voor je opgesomd. Laten we vooral positief het nieuwe jaar ingaan :).  

 

1. Je kan fris beginnen, met voornemens en al

Ieder jaar stellen we opnieuw een lijstje met goede voornemens op, waar we in januari hard aan werken. Deze typische januaritaferelen zijn met name sporten, afvallen, opruimen, financiën wegwerken en je ‘nieuwe ik’ ontdekken. Meestal houden we dit alleen gedurende de maand januari vol, dus dat is een goede reden om te genieten van de ‘nieuwe jij’, zolang het nog kan. ;)

 

2. Je kan eind januari vieren dat je tentamens voorbij zijn 

Sommige hogescholen en universiteiten plannen alle tentamens en deadlines na de kerstvakantie. Superfijn, maar niet heus. Begin januari is het nog een kwestie van bikkelen, maar eind januari niet meer. Essays ingeleverd, tentamens gemaakt… Tijd voor feestjes en vooral ontspanning om het eerste semester van het academisch jaar af te sluiten! 

 

3. Tripjes naar het buitenland zijn goedkoper 

Januari is niet de meest populaire vakantieperiode van het jaar: de meeste mensen trekken er vooral op uit gedurende de zomermaanden en december. Want tsja, in januari begint het ‘normale leventje’ weer, dus dan durven we het niet aan om er tussenuit te gaan.

Tip: doe dit juist wel! Een vakantie in januari is vaak voordeliger dan in december, aangezien januari een rustige vakantiemaand is. Dus boek je tickets en geniet! Zo wordt deze januari er gegarandeerd eentje waar je vaak aan terugdenkt.

 

4. Het loon van je extra uren wordt gestort

Gedurende de decembermaand leeft de complete economie weer op dankzij alle feestdagen, waardoor jij waarschijnlijk ook door je baas was gevraagd om meer uren te maken. Toen vond je dat waarschijnlijk iets minder leuk, aangezien je ook zelf wilde genieten tijdens de feestmaand. Wacht maar totdat je je vers gestorte loon in januari bekijkt. Dat wordt flink cashen! 

 

5. Er is (meestal) sprake van echt winterweer

‘Dit jaar hebben we helaas wéér geen witte kerst’, is ondertussen de vaste openingszin geworden van de weerberichten op 24 december. Toch komt een witte januari vaker voor dan een feestmaand met sneeuw.

Meestal zijn we er echter niet zo blij mee, aangezien iedereen weer werkt of studeert en het alleen maar voor logistieke ellende zorgt. Probeer het toch positief te bekijken. Profiteer ervan, zolang het nog kan! 

 

Beeld: Unsplash/Alisa Anton