1. Koken

Als je met meerdere mensen in een huis woont kook je zelden voor slechts één persoon. Daarbij zijn maaltijden vrijwel altijd gemaakt voor minimaal twee personen. Grote kans dus dat er voor jou nog wat eten over is, zonder dat je er zelf ook maar iets voor hoeft te doen. Okay, behalve dat jij waarschijnlijk de volgende keer moét koken. En afwassen. (zie punt 4!)

2. Studiehulp

Vroeg of laat komt er een moment tijdens je studie dat je andere studenten nodig hebt. Denk aan het houden van een interview, een enquête of bepaalde testen uitvoeren onder proefpersonen. Huisgenoten hebben altijd even de tijd om jou hierbij te helpen, mits jij dit ook voor hen doet. Daar ben je huisgenoot voor, toch? Samen komen jullie door je studie heen.

3. Spullen lenen

Altijd handig wanneer je wat kan lenen van je huisgenoten. Opeens geen pennen meer? Oud studieboek nodig? Of je laptoplader bij je ouders vergeten? Je huisgenoten hebben altijd wel iets voor je, net zoals jij dat ook voor hen hebt.

 

4. Huishouden

Nog een voordeel aan het hebben van huisgenoten is dat je nooit het hele huishouden zelf hoeft te doen (meestal dan). Iedereen ruimt natuurlijk zijn eigen rommel op en maakt schoon wat hij of zij vies maakt, maar voor sommige dingen is gewoon iedereen verantwoordelijk. Afwassen, stofzuigen en de wc schoonmaken. Het zal niet vaak gebeuren in je studentenhuis, maar wanneer dit gebeurt hoef je dat tenminste niet allemaal zelf te doen (toch?). 

 

5. Nooit alleen

Met huisgenoten zullen je dagen in ieder geval nooit saai zijn. Er is altijd wel iemand in voor een feestje, altijd wel iemand die met je wil eten en er is altijd wel iemand om een leuk gesprek mee te voeren (of om naar te luisteren). Oh, en als je niet meer thuis woont kun je niet meer dagelijks je broertje irriteren. Daar heb je huisgenoten voor! Kortom, er is altijd wel iets te beleven met huisgenoten.