1. Lekker veel vrije tijd

Terwijl de mensen met een baan vijf dagen in de week en van negen tot vijf achter een bureau zitten, hebben studenten alle tijd van de wereld. Doordat veel opleidingen weinig contacturen hebben kan je genoeg slapen, netflixen, stappen, niksen en nog meer slapen.

 

2. Doordeweeks stappen

Het studentenleven bestaat voor een groot gedeelte uit goed feesten. Elke avond is er wel ergens een goede fissa en jij bent er altijd bij. Colleges heb je niet iedere dag en kan je soms ook wel overslaan, helemaal top! Ondanks je goede voornemen om altijd een feestbeest te blijven, wordt dat toch echt wel moeilijk als je gewoon moet werken. Geniet er maar van.

 

3. Financiële perks

Buiten dat je goedkoper/gratis met het ov kan reizen, heb je als student nog veel meer kortingen. Zo kan je vaak goedkoop of gratis naar clubs, musea, kan je goedkoop rijlessen, naar de sportschool of zelfs kleding kopen. En zomaar een paar honderd euro in de maand krijgen is een luxe die je nooit meer zal hebben. Het is natuurlijk stiekem een lening, maar dat vergeten we gewoon even.

 

4. Het hebben van huisgenoten

Je vindt ze vast vaak irritant, je huisgenoten. Ze maken niet schoon, maken veel lawaai als jij stilte wil hebben en douchen bizar lang. Maar je hebt ook altijd iemand om mee te praten, je kan samen koken (lekker goedkoop!) en het is nooit saai en stil in huis.

 

5. Fouten maken mag

Als student mag je nog fouten maken. Als je werkt word je na fouten gewoon ontslagen, als student worden veel fouten je vergeven want tja, je bent nog jong en soms een beetje dom. Heerlijk toch?

 

 

Foto: Unsplash