1. Het is gratis

Dit is misschien wel het allergrootste voordeel aan een vakantie met je ouders. Zij betalen je vliegtickets, je verblijf en al het eten en drinken dat je in restaurants bestelt. Oké, nieuwe kleding, souvenirs en stapavonden zul je misschien zelf moeten betalen, maar als je met je ouders op vakantie gaat, is dat helemaal niet erg. Je houdt genoeg geld over.

 

2. Quality time

Normaal gesproken ben je druk bezig met studeren. Door alle deadlines, tentamens en vriendschappen die jij moet onderhouden, zie je je ouders misschien maar één keer per maand. Op vakantie daarentegen heb je alle tijd om samen leuke dingen te doen en jullie band te versterken.

 

3. Je kent iedereen die meegaat

Wanneer je een vakantie met je vrienden boekt, heb je kans dat zij ook weer andere vrienden meenemen. Dat kan soms best ongemakkelijk zijn, zeker als je die nieuwe mensen helemaal niet kent. Bij een vakantie met je ouders heb je dat probleem niet. Je kent hen al je hele leven door en door en weet precies wat je van hen kunt verwachten.

 

4. Jullie delen herinneringen

“Weet je nog dat we naar die camping in Duitsland gingen?” Een vakantie met je ouders is hét moment om samen herinneringen op te halen aan eerdere vakanties. Dit is helemaal leuk als jullie ook dit jaar weer op diezelfde camping in Duitsland zitten.

 

5. Het is gewoon super gezellig

Oké, met vrienden op vakantie gaan is natuurlijk onvergetelijk, maar dat wil niet zeggen dat een vakantie met je ouders dat niet is. Samen beleven jullie de leukste avonturen, ondernemen jullie van alles en lachen jullie om de meest idiote dingen. Want zeg nou eerlijk: het is toch ook hilarisch als je vader na zes dagen nog steeds niet weet dat de wc zich letterlijk om de hoek bevindt?

 

Fotocredits: Unsplash / Dmitry Zelinsky