1. Iets custom-made

Het lijkt misschien een beetje cliché, maar je kunt er heel veel leuke dingen mee doen! Zet er een leuke herinnering op (foto, uitspraak), of iets dat kenmerkend is voor de ontvanger. Denk aan een mok, t-shirts, glazen of een sleutelhanger. Voor bijna alles is wel een website of winkel te vinden!

Als je het helemaal speciaal wilt maken kun je het natuurlijk ook volledig zelf maken. Maar dan moet je wel een beetje handig zijn…

 

2. Een afdruk van een geluidsgolf

Afhankelijk van je relatie met de ontvanger kun je hier best iets moois van maken. Laat bijvoorbeeld een afdruk maken van jou die hun naam zegt, of andersom. Of een stukje van 'jullie' liedje. Het geeft de ontvanger een mooie herinnering aan jou of aan jullie vriendschap/relatie! (Hier te bestellen.) 

 

3. Een fotoboekje

Laat wat mooie herinneringen afdrukken en voeg ze samen in een fotoboekje. Dat kun je vervolgens nog wat verder personaliseren door er wat dingen in te schrijven of nog wat andere leuke dingen erin te duwen.

 

4. Een pakket

En dan het niet eau de toilette-deodorant-douchegel-pakket dat je bij iedere drogist kunt vinden. Maak zelf iets! Zoek wat spullen bij elkaar waar de ontvanger iets mee kan, of die gewoon leuk zijn. Als hij/zij van bakken houdt, maak dan een pakket met wat bakspullen. Of wat (speciaal)biertjes voor de bierliefhebber!

 

5. Een activiteit

Houdt degene waar je het cadeau aan geeft van concerten, of van musea? Koop dan kaartjes! Misschien kun je zelf ook nog mee, niets is mooier dan tijd doorbrengen met iemand toch?
 

 

Coverbeeld: Unsplash/Ben White