1. Huisfeesten met zwembadenvia GIPHY

In Amerikaanse films lijkt het leven één groot feest en hoewel de feestjes in Nederland ook hartstikke leuk zijn, feestjes met zwembaden en meisjes in bikini komen toch wat minder vaak voor dan in de film.


2. Geen geldzorgen

via GIPHY

Studenten in films lijken zich nooit zorgen te hoeven maken over geld en zien er behalve fabulous ook vaak rijk uit. Elke dag eten halen en honderden euro's uitgeven aan drank. Ja, dat willen wij ook wel.


3. Mooie auto's
via GIPHY

In de film lijkt iedereen mooie auto's hebben zodra het felbegeerde rijbewijs binnen is, terwijl wij als Nederlandse student nauwelijks geld hebben voor een normale fiets.

Iedereen zit aan de drugsvia GIPHY

Kijk naar films als 21 Jump Street en je voelt je meteen saai en burgerlijk. Tuurlijk zijn er genoeg onder ons die wel eens wat gebruiken, maar een cocaīneverslaving is niet heel gebruikelijk als student.


5. Nooit college

via GIPHY

Studenten in Amerikaanse films hebben het geweldig en leuk en alle tijd van de wereld. Ze lijken namelijk nooit colleges te hebben. Dat is bij ons wel anders, als we weer eens om 7 uur 's ochtends ons bed uit rollen voor een lange college dag.


Beeld: Pixabay/jdegheest