Smoothies

Deze kende je vast al, en voordat je het probeert denk je vast dat het niet te hachelen is: groente door je smoothies. Maar geloof ons: het valt best mee, en in de meeste gevallen proef je er helemaal niets van. Zorg er gewoon voor dat je ook genoeg (zoet) fruit gebruikt.

Omelet

Heerlijk, zo’n omelet als ontbijt na een avond goed stappen. Gooi er de volgende keer een (half) zakje roerbakgroente bij! Kost nauwelijks moeite, maar is heel simpel. En vind je het met die groente erdoor niet meer lekker smaken, voeg dan nog wat extra kaas en spek toe.

Mini-pizza van courgette

Gruwel je alleen al bij het lezen van deze snack? Niet doen! Courgette heeft immers weinig smaak van zichzelf, dus het is perfect om gezonde mini-‘pizza’s’ mee te maken – je voegt zelf de smaak toe! Je skipt het ongezonde deeg, en als je ook voorzichtig bent met de hoeveelheid kaas, ben je heel goed bezig! Snijd iets dikkere plakjes van de courgette, hol het een beetje uit (zodat je topping er niet meteen afglijdt) en leg er dingen op die je lekker vindt. Tip: strooi een klein beetje zout en peper over de courgette voordat je hem belegt. Doe ze in de oven en check tussendoor even of ze al goed zijn.

Pasta van groente

Het is al een tijdje een hype onder de healthfreaks: courgetti. Inderdaad: dun gesneden courgette, zodat het lijkt op spaghetti. Toegegeven, het smaakt niet zo goed als échte spaghetti – maar na een paar keer ben je er echt aan gewend.

Soep

Soep is zo ontzettend makkelijk te maken, en een goede manier om extra groente binnen te krijgen. Ideaal als je trek hebt, maar het avondeten nog wel even op zich laat wachten. En het is echt niet moeilijker dan dit: fruit een uitje en knoflook (naar smaak) in een pan, gooi er groente, een bouillonblokje en kokend water bij en pureer de boel met een staafmixer (of laat het een beetje afkoelen en doe het in een blender). Gebruik bijvoorbeeld broccoli of tomaten, of maak een combinatie van de restjes groente die je nog hebt liggen.