1. Gepocheerd ei in de magnetron

Pocheren voor luie mensen, het kan! Neem een kopje en vul die met 125 ml water. Breek vervolgens het ei voorzichtig in het kopje. Het is belangrijk dat het ei helemaal onderwater staat, dus vul de kop zo nodig aan met water. Doe een schotel op het kopje en zet het in de magnetron. Eén minuutje op de hoogste stand en je eitje is perfect!


2. Spiegelei

Niets mooier dan een gebakken ei met een hele dooier en het laat je skills zien! Om dit voor elkaar te krijgen breek je het ei, maar houd je de twee schalen dicht bij elkaar en laat je alleen het eiwit eruit lopen. Zodra al het eiwit eruit is en je alleen nog de dooier over hebt, doe je de twee schalen in één keer uit elkaar zodat het eigeel als geheel op de rest van het ei valt. Wat een kunstwerkje!


3. Omelet

Er gaat niets boven een klassiek omeletje. Dit gaat eigenlijk altijd goed. Neem een paar eieren en breek zin in een kom. Eventjes kloppen en in de pan gooien. Voor wat meer structuur blijf je met een vork van buiten naar binnen je ei een soort van roeren (pas wel op voor de antiaanbaklaag) en binnen een paar minuten heb je een prachtig omeletje.


4. Scrambled eggs

Even toe aan iets anders? Scrambled eggs zijn een goede toevoeging op je ei-assortiment. Je kan ze gemakkelijk maken en zo uitgebreid als je zelf wil. De twee ingrediënten die je nodig hebt zijn eieren en melk. Doe de eieren in de pan en giet er gelijk wat melk bij. Blijf roeren tot dat het goedje in kleine stukjes opdeelt. Tadaaa, daar zijn je scrambled eggs al. Je kan het nog leuker maken door er tomaten/champignons/spinazie of noem maar op doorheen te gooien. Wees creatief!


5. Variaties

de opties zijn ei-ndeloos! Je kan een blijven variëren met optionele ingrediënten om je eitje meer smaak te geven en je kan zelfs aan de slag met brood. Denk aan eitosti’s, broodje gevuld met ei uit de over en ga zo maar door. Voor meer inspiratie hoef je alleen maar ‘ei klaarmaken’ in te typen op youtube en de tutorials staan voor je klaar, eet smakelijk!