1. Neem een emmer mee

Een emmer is multifunctioneel als je bier wilt koelen. Je kunt hem vullen met flesjes of blikjes en koud water met ijsklontjes (uit de campingsuper). Heb je een plek dichtbij een meertje, dan laat je een emmer met bier zakken in het water. Maak een touw vast aan het hengsel en een paal of iets dergelijks aan de kant, en je kunt op elk moment een lekker koel biertje drinken!

2. Water, ijs en zout

Het is misschien een beetje omslachtig, maar je kunt ook blikje per blikje (of flesje per flesje) koelen op het moment dat je het wilt drinken. Nodig? Je afwasteiltje, water, ijsblokjes en zout.

3. Trek je sokken uit

Trek een sok over een flesje en dompel het geheel in water. Vervolgens hang je je bier met sok en al op een (open) plek, waar het wind vangt. Dan is je bier in no time koud.

4. Krantenpapier

Wikkel je flesje of blikje in nat krantenpapier. Het vocht in het papier verdampt en onttrekt op die manier warmte aan je bier.

5. Begraaf je bier

Je hebt wel even een schop nodig, maar het werkt wel: leg je bier in een gat in de grond (het liefst op een plek met schaduw). Gooi het zand er weer bovenop en wacht af. Om het proces te versnellen, kun je water gieten op de plek waar je het bier hebt begraven.

Bron: Nieuwsblad.be

Beeld: Unsplash/Brandon Morgan