5. Reclame maken op je scooter of auto

Misschien niet voor alle studenten weggelegd omdat ze geen auto of scooter bezitten (vandaar ook de vijfde positie in dit lijstje), maar voor degenen die dat wel hebben ligt het geld voor het oprapen.

Heb jij er geen problemen mee om als reclamebord rond te rijden? Dan is reclame plakken op je auto of scooter misschien niet eens zo’n slecht idee. En het allergrootste voordeel is dat je er geen poot voor uit hoeft te steken. Het enige wat je moet te doen is jezelf inschrijven, zodat je auto of scooter in een landelijke database komt te staan voor adverteerders en de rest volgt vanzelf. Laat die bedrijven maar naar jou komen in plaats van andersom!

 

4. Enquêtes invullen

Absoluut niet de snelste en meest uitdagende manier van geld verdienen, maar wel een met een dankbare functie. Je helpt er namelijk vrijwel altijd iemand mee. Instanties, bedrijven en zelfs de overheid willen vrijwel altijd ergens jouw mening over weten en schakelen daarom vaak onderzoeksbureaus in waar jij je voor kan aanmelden.

Meedoen kost niks, maar levert ook niet veel op. Vaak ben je qua tijdsbesteding meer kwijt dan wat je er voor terugkrijgt. Een enquête invullen kost al gauw een kwartier van je tijd en meer dan één euro per ingevulde enquête hoef je niet te verwachten. Dat komt er technisch gezien op neer dat je maar vier euro per uur verdient, wat natuurlijk niet veel is, maar waardoor je wel dat extra zakcentje hebt.

 

3. (Online) gokken

Of je er altijd geld mee verdient is natuurlijk de vraag, maar als je bijvoorbeeld goed kunt pokeren is er wel degelijk een markt voor je. Online gokken kan een uitkomst zijn voor mensen die behendig zijn in gokspelletjes zoals pokeren.Heb jij vrijwel altijd een goede hand en kan jij mensen tegen elkaar uitspelen? Dan is het misschien een idee om je talent eens te gaan uitbuiten tegen roekeloze Chinezen of mensen met hoogmoed (wat jij natuurlijk niet bent…).

 

2. Medicijnenonderzoek

Elke studentenstad heeft vaak ook een academisch ziekenhuis. Deze ziekenhuizen doen met regelmaat onderzoek naar behandelmethodes en medicijnen en zijn bereid om daar goed geld voor neer te tellen. Tussen de duizend en drieduizend euro vergoeding zijn dan ook doodnormale bedragen om een paar dagen het proefkonijn te spelen.

Heb jij veel vrije tijd en ben je niet bang voor een paar onderzoekjes, dan is er vrijwel altijd vraag naar je. Een paar dagen vertoeven in het ziekenhuis kan in een korte tijd veel geld opleveren. Handig voor als je bijvoorbeeld in één keer je collegegeld voor het komende jaar wilt betalen of eindelijk een keer die scooter wilt aanschaffen. Voorwaarde is wel dat je zelf ‘gezond’ bent en/of een gezonde levensstijl hebt. Dus wellicht minder geschikt voor de rokers onder ons…

 

1. Je spullen verkopen via Marktplaats

Naast je (nauwelijks) gebruikte studieboeken, kun je ook je kamer eens flink uitmesten en alles wat overbodig is op Marktplaats zetten: kleding die je niet meer draagt, dvd's die je toch nooit meer kijkt en games die je toch nooit speelt. Kassa!