1. Google Adsense

Een bron van inkomsten waar veel sitebeheerders/bloggers gebruik van maken, is Google Adsense. Investeer in een eigen domeinnaam via een webhost (zoals WordPress of Weebly), en bedenk hoe je denkt veel bezoekers te trekken. Een goed idee hiervoor is het starten van een eigen, originele blog. Zodra jouw website redelijk bezocht wordt, kun je door middel van het plaatsen van Google Ads op je pagina langzaam een leuk zakcentje verdienen. 

Per bezoek is dat misschien maar € 0,03, maar het is volkomen moeiteloos zodra je een website hebt die aardig bezocht wordt. Meer views betekent dus ook meer geld, breng daarom je website onder de aandacht van je kennissenkring. Een nadeel van Google Adsense is dat veel mensen tegenwoordig gebruik maken van adblockers, waardoor de ads niet gezien worden en het jou dus ook niets oplevert. Houd er wel rekening mee dat het veel tijd en moeite kost om een goedbezochte website op te zetten, dus dat het niet simpel verdiend is!

2. Enquêtes invullen

Via veel sites kun je je aanmelden om online enquêtes in te vullen van de meest uiteenlopende bedrijven. Je krijgt hier kleine vergoedingen voor en soms zelfs andere beloningen in de vorm van cadeaubonnen. Wat je verdient per ingevulde enquête varieert per enquête, van € 0,50 tot € 5,00 per stuk. Onthoud wel dat het invullen tijd vergt en je vaak je gegevens moet achterlaten. Het kan dus aan te raden zijn om een nieuw e-mailadres te maken waar je alle reclame ontvangt die je zal krijgen na het achterlaten van je gegevens. 

3. E-mails lezen

Een andere manier om op een makkelijke manier wat extra geld te verdienen, is door het openen van (veel) reclamemails. Er zijn meerdere websites waar je je kan aanmelden voor dergelijke mailinglijsten. Je krijgt dan e-mails van aangesloten partners met reclame, en voor elke geopende e-mail krijg je tussen de € 0,005 en € 0,05. Dit stelt natuurlijk niks voor, maar als je op een dag honderd  e-mails opent, is dat al snel zo’n € 1,- tot € 3,- per dag. Ook dat is niet bepaald om over naar huis te schrijven, maar als je dit elke dag braaf doet, levert je dat per jaar zo’n € 700,- makkelijk verdiend geld op. Je moet je dan wel via meerdere websites aanmelden (zodat je meer e-mails krijgt) en elke dag keurig je postvak vol met reclame doorspitten.
 
student-leren

4. Gokken

Een omstreden bezigheid in Nederland maar eentje die vooralsnog legaal is: gokken. Als je een goed gevoel voor cijfers en kaarten hebt, ligt er wellicht een markt voor je in de pokerwereld. Je moet natuurlijk een startkapitaaltje hebben zodat je kan deelnemen aan toernooien en gewone online speeltafels, maar als je er een beetje talent voor hebt dan valt er een leuk centje te verdienen.
Een andere vorm van gokken die in populariteit aan het winnen is, is het gokken op sportwedstrijden. Je kunt op alle aspecten van alle mogelijke sportwedstrijden geld inzetten. Als je een beetje op de hoogte bent van het nieuws, de vorm en de eventuele blessures van teams of spelers, dan kan je daar eventueel je voordeel uit halen. Hoeveel je met gokken verdient hangt helemaal af van het bedrag dat je in wilt/durft te zetten en of je ook daadwerkelijk wint.

5. Stufi van Studenten.net

Om met Stufi van Studenten.net geld te verdienen, moet je wel eerst geld uitgeven. Over al je online aankopen die je via het platform doet (en online shoppen doe je toch wel, als je eerlijk bent!), ontvang je een percentage van het bedrag terug. En dat spaar je weer op, zodat je er kaartjes voor festivals en concerten van kan kopen.