1. Singleborrel 'Stout & Nieuw' 

via GIPHY

Sleur minimaal tien van je singlevrienden op kerstavond naar je studentikoze stulpje. Eis dat ieder minimaal één fles drank en één singlevriend of -vriendin meeneemt. Het thema is 'Stout & Nieuw' en de eindtijd is 10:00 in de ochtend. De rest van de kerstdagen zit je 'onschuldig' met ondeugende oogjes glunderend te teren op je kerstavondherinneringen.

2. Casanova-achtige voornemens 

via GIPHY

Onorigineel, die voornemens over gezond eten en nooit meer snoepen. Jij luidt 2016 in met: "Nooit meer afwachten, ik word een casanova." Natuurlijk is er dan meer kans op pijnlijke blauwtjes en al dat andere gezeik. Maar wacht maar, over één jaar zit jij aan de kersttafel met Doutzen 2.0 of een Bradley Cooper lookalike. 2016 wordt een avontuurlijk jaar voor jou, niks burgerlijkheid in je studententijd.

3. Full(onesie)time opladen>

via GIPHY

Ga in je apenonesie voor de tv zitten met een bak popcorn en een kerstmuts op. Disney is je beste vriend tijdens de feestdagen: je herleeft je tweede jeugd. Niet faken bij schoonfamilies dat je kalkoen lust, terwijl je het liefst de taaie stukken op de witte jurk van je schoonmoeder uitkotst. Geen spannende nieuwe ontmoetingen en slechte eerste indrukken. Alleen tussendoor een familiefeestje waar je onbeperkt kan vreten. Zwaar leven?

4. Ik ben de ware

via GIPHY

"I've been single for a while and I have to say, it's going very well. Like… It's working out. I think I am the one." Dit is je motto tijdens de feestdagen. Lekker in bad met teveel schuim en pas reageren op Whatsapp als je zin hebt. De films kijken die je al zo lang wou zien en de wekker zetten komt niet meer voor in je vocabulaire. Oké, je moet accepteren dat je geen geliefde hebt die plakkerige kusjes op je voorhoofd geeft, dan maar lekker je eigen soulmate zijn.

5. Gratis relatietherapeut

via GIPHY

Je bent rond de 21 jaar en bent single, dus voorlopig geen professionele therapeut nodig voor je liefdesleven. Wel kan je je eigen wensen eens flink onder de loep nemen. Wat zoek jij in een relatie? Schrijf je perfecte match op en vraag jezelf af waarom je die eigenschappen in de ander zoekt? Lekker confronterend, maar na de kerstvakantie ben jij die student met een enorme zelfinzicht en groeiende onafhankelijkheid. Scharrel, relatie, friends with benefits of gewoon 100% single. Jij weet precies in welke fase jij je in het leven bevindt. Wat single zijn tijdens de feestdagen al niet met je doet… 


Coverbeeld: Pexels.com