1. Tandpasta-Oreo’s

Deze prank is zeer geschikt voor die ene huisgenoot die áltijd jouw koekjes opeet! 

Je hebt hiervoor nodig: een pak Oreo-koekjes, een tube tandpasta en een mes. 

Haal het bovenste koekje los en schraap de vulling weg (Bewaren! Te lekker om weg te gooien). Spuit de tandpasta op het onderste koekje. Leg het bovenste koekje er weer op en druk even aan. Herhaal dit voor de andere koekjes. Laat ze even drogen zodat de tanspasta hard wordt, stop ze terug in het pakje en zet ze in de kast. Iemand zin in een koekje?

 

2. Spuitcola

Worden niet alleen je koekjes gejat, maar staat ook je cola niet veilig in de kast? Daar weten we wel wat op! 

Je hebt hiervoor nodig: een fles cola, een flosdraadje, een rolletje Mentos en een naald.

Haal je flosdraadje door het oog van de naald (letterlijk) en prik hiermee door de Mentos. Leg het snoepje in de opening van de colafles, draai de dop erop en knip de draadjes weg. Als iemand nu zin heeft in een glaasje cola en de dop losdraait… Poef! #colafontein.

 

3. Inpaktruc 

Dit werkt trouwens ook bij fietsen en scooters (en vervelende huisgenoten, broertjes, zusjes.). 

Je hebt hiervoor nodig: héél veel huishoudfolie en iets om in te pakken.  

Het belangrijkste is dat je niet van tevoren al wordt gespot met je rolletje huishoudfolie. Verder kun je je helemaal laten gaan. Laat je creativiteit los! Wel lekker strak verpakken hè! Werkt trouwens ook met aluminiumfolie.

 

4. Toet!

Die huisgenoot die jou altijd stoort terwijl je wil/moet studeren? Jep: die kan wat terug verwachten!

Je hebt hiervoor nodig: een toeter en veel tape. 

Pak de bureaustoel van je huisgenoot en tape de toeter aan de stang van de stoel. Als diegene er dan op gaat zitten, zakt de stoel een beetje naar beneden en gaat de toeter af. Vinden we leuk!

 

5. Toetsenverwisseltruc 

Om je huisgenoot helemaal gek te maken verwissel je ook nog snel even een paar (of meer) toetsen van zijn toetsenbord. Hoe lang zal het duren voordat-ie het doorheeft? Klassiekertje, dit!