1. “Nog één drankje dan...”

Wie heeft het niet meegemaakt? Je hebt je voorgenomen om vanavond eens vroeg naar bed te gaan als een vriend(in)/huisgenoot voorstelt om toch nog even wat te gaan drinken. Oké, oké, maar echt één drankje maar! Hoe het eindigt? Diep in de nacht pas thuis komen en de volgende dag behoorlijk brak naar college.

via GIPHY

2. Geen boodschappen doen

Omdat we altijd druk én arm zijn, schiet het boodschappen doen er nog wel eens bij in, onder het mom van: ik heb nog wel wat. ’s Avonds schreeuwt je hele lichaam om eten en lijkt thuisbezorgd.nl je enige vriend. Je vergeet je zorgen tot de volgende ochtend, wanneer het enige voedsel dat je nog hebt twee uitgedroogde biscuitjes en de restjes van gister zijn. Kapsalon als ontbijt, heerlijk…

3. Een gênante scharrel

Alsof brak wakker worden nog niet erg genoeg is, de verhalen van de avond ervoor zijn nog erger. ‘Oh echt? Heb ik met die..?’ Dan zijn er ook nog de momenten dat je (brak) wakker wordt NAAST iemand. En het liefst iemand waarvan je denkt: nee he, niet weer die. Ja, de meeste studenten hebben minstens één foute scharrel met wie het telkens weer mis gaat.

via GIPHY

4. Netjes de hele boekenlijst bestellen

Vooral wanneer je voor het eerst begint met een studie, ben je geneigd om alles aan te nemen wat jouw studie je voorschotelt. Dus krijg je een boekenlijst met 25 boeken? Dan bestel jij die gewoon. Maar vaak kom je er na een jaar achter dat al die boeken niet echt nodig waren geweest en dat je dat ene boek van € 60,- maar één of twee keer hebt open geslagen. Het jaar daarop pak je het anders aan: als je een boek echt nodig hebt, kun je dat altijd nog bijbestellen.

5. Uitstellen

Sommigen onder ons hebben een aangeboren talent voor plannen (en vooral) het uitvoeren van die planning. Maar dat geldt helaas niet voor de meesten van ons. Bij het naderen van de tentamenweken hebben we geen idee wat de beste manier is om dat aan te pakken en daarom stellen we uit. Het maakt niet uit hoe klein de opdracht of het tentamen is, we stellen het uit. Tot het moment dat we de avond van tevoren bezweet en totaal in paniek in bed nog dingen door proberen te nemen en het dan maar gewoon opgeven.

via GIPHY