Ondanks heimwee naar de zomer of een fikse kater van de introweek is het wel van belang dat je goed voor de dag komt, daarom 5 items die je helpen je eerste collegeweek te overleven. 

 

Office supplies

Om de overload aan informatie die je in de eerste collegeweek krijg te verwerken zijn office supplies onmisbaar. Bereid je daarom voor door genoeg pennen, markeerstiften en collegeblokken in te slaan. Mocht je op de maandagmorgen weer eens veel te laat je bed uit rollen heb je deze benodigdheden in ieder geval al klaar liggen.

 

Waterfles

Gezellig een avondje drinken met je huisgenoten om te vieren dat iedereen weer thuis is, hoort er tijdens een eerste collegeweek natuurlijk ook bij. Helaas is het de dag later vaak wat minder gezellig, afgezaagd maar waar: de kater komt inderdaad later. Om te voorkomen dat je in de collegebanken bezwijkt aan een helse nadorst is water onmisbaar. Een goede keuze is daarom om een hervulbare drinkfles (zoals een Dopper), in je tas te stoppen.

 

Paracetamol

Mochten de liters water je niks verder helpen en blijft je net aangeschafte collegeblok angstvallig leeg, dan wordt het tijd voor plan B; ga over op de pillen. Daarmee bedoelen we overigens niet de pillen die je wellicht afgelopen weekend tijdens een leuk festival in de zon hebt genuttigd, maar een stuk bravere variant zoals een paracetamol of ibuprofen. Zo kan een paracetamol je helpen om de knallende hoofdpijn verdraagzaam te maken.

 

Snacks

Wees lief voor jezelf en las voor, tijdens en na de colleges genoeg beloningen in om je eerste week te overleven. Een goede beloning die je ook meteen wat brandstof geeft om de rest van de dag door te komen zijn lekkere snacks. Zo is een chocoladereep van goed voor een sugarrush en natuurlijk ook gewoon erg lekker. Een gezondere snack kan natuurlijk ook, denk dan aan granola bars of rauwe chocola.

 

Energietabletten

Borrels en feestjes tot diep in de nacht en colleges in de vroege ochtend zijn geen goede combi. Een extra shot energie kan je daarom helpen om de week door te komen. In plaats van je nu meteen blauw te betalen aan alle dure koffies to go of in dit stadium al je plaatselijke dealer te bellen voor een voorraadje pep, kun je ook gewoon een aantal energietabletten inslaan.