Hartstikke leuk zo’n nieuwe en grotere plek maar bij het verhuizen kunnen ook de nodige irritaties om de hoek komen kijken. Om je mentaal voor te bereiden of gerust te stellen dat je niet de enige bent, zetten wij de meest herkenbare op een rij.

 

1. Grote meubelstukken die niet passen

Uiteraard moet dat grote leren bankstel mee dat je voor een prikkie hebt overgenomen van tante Truus. Maar hoe dat ellendige ding ooit op zijn plek is gekomen is een raadsel. Of je krijgt hem niet door de deur van je oude kamer, of hij blijft steken in het trapgat van je nieuwe onderkomen. Je geduld wordt in ieder geval goed op de proef gesteld want het is een hele uitdaging.

 

2. Geen gordijnen

Het is een van die dingen die je niet zo een, twee, drie kunt fixen in je nieuwe kamer en er daardoor vaak bij blijft. Gordijnen. Vaak moeten ze op maat worden gemaakt of betaal je een godsvermogen voor zo’n lap stof. Waar jij je ondertussen zit te ergeren aan het gebrek ervan, hebben de buren een 24/7 reallifeshow van je leven. Leuk voor hen misschien, maar minder leuk voor jou. Even in je nakie een ontbijtje klaarmaken is er namelijk niet meer bij.

 

3. Spullen kwijtraken

Waar je bij het inpakken van je spullen ineens lang verloren voorwerpen terugvindt (“Ah daar is mijn ov-jaarkaart van 2012!”) Zo ben je bij het inrichten van je nieuwe kamer ineens van alles kwijt. Waar je dacht alles zo zorgvuldig ingepakt te hebben, blijken er toch spontaan spullen te zijn verdwenen. Ja die ingelijste foto van je overleden kat ligt bovenin de doos, maar waar is je oplader? De belangrijkste en meest onmisbare spullen uit je leven zijn altijd onvindbaar. Tenenkrommend.

 

4. Stopcontacten op verkeerde plekken

Een ergernis die onlangs door een uitzending van Help mijn man is klusser weer de nodige aandacht kreeg. Stopcontacten op verkeerde plekken. De desbetreffende mevrouw uit de uitzending was niet bepaald in haar nopjes met de nieuwe keuken, omdat de stopcontacten niet op de door haar gewenste plekken te vinden waren.

Maar vonden we stiekem niet dat ze gelijk had? Hoe irritant is het namelijk als je kamer stopcontacten op de meest onlogische plaatsen heeft, maar niet een naast je bed of bank. Daar breng je toch de meeste tijd door?

 

5. Vervoer

Een verhuizing vraagt om een goede logistieke planning. Hoe krijg je al die meubels, dozen en overige spullen zo snel en soepel mogelijk van A naar B? Als student beschik je over het algemeen alleen over een gammele fiets. Het liefst moet het allemaal natuurlijk zo goedkoop mogelijk, gratis dus. Op de bakfiets van Ikea trap je jezelf in het zweet en ben je uren, zo niet dagen, bezig. Die verhuiswagen kost geld en je ouders bemoeien je teveel met alles en weten het altijd beter. Irritaties, irritaties…