Het is bijna 2017, dus de hoogste tijd om je goede voornemens op een rijtje te zetten. Nu laat je de meeste voornemens - minder eten, meer sporten en stoppen met roken - na een paar weken al varen, maar wedden dat je dat met de volgende voornemens niet doet. Want meer pret in bed, is er een beter voornemen dan dat?

1. Geef aan wat je leuk vindt

Elke avond lig je weer met een plastic bal in je mond vastgesnoerd op bed, terwijl je met een zweep afgeranseld wordt door je vriend of vriendin. Gezellig hoor, maar vraag je je wel eens af of je daar wel zo veel zin in hebt?

Dat kan echt niet meer; in 2017 ga jij je wensen bekend maken. Je zegt tegen je partner dat het genoeg is geweest en dat je wel toe bent aan wat anders in bed. En dan blijkt ineens dat hij of zij het ook maar saai vindt, elke avond dat hersenloze gemep met die zweep.

Alle ruimte om wat nieuws te verzinnen, dus. Ga voor een seksmarathon, waag je aan een meervoudig orgasme, verlies jezelf in een trio of ga los in de parenclub, net wat jij leuk vind. 2017staat in het teken van veel seks, genieten en experimenteren!

2. Altijd veilig

Je hebt je onenightstand je bed in geluld, kruipt er lekker tegenaan en beleeft ‘de nacht van je leven’. Toch word je ’s ochtends wakker met een knagend gevoel; shit, toch weer het condoom vergeten. Niet zo slim, want je wil het nieuwe jaar niet beginnen met een soa.

Vanaf nu ga jij daarom bij elke onenightstand een condoom gebruiken. Leg ze onder je bed of stop er een paar in je portemonnee, zodat je ze altijd paraat hebt. Geen geld voor rubbertjes is ook geen excuus, Als je ze in grote getalen inkoopt, zijn ze goedkoper!

 

3. Focus je niet te veel op penetratie

Je sprint met zijn tweeën naar de slaapkamer, smijt de kleren op de grond en gaat maar meteen flink aan de slag. Het duurt twee minuten, waarna je klaarkomt, van elkaar afrolt en beschaamd en in stilte overdenkt wat er zojuist is gebeurd.

Geen heel geslaagd potje seks.In 2017 ga je dat anders aanpakken. Focus eens wat minder op de penetratie en wat meer op andere intimiteiten. De seks is dan wat relaxter en duurt ook wat langer.

4. Seks met het licht aan

Bestaan ze nog? Mensen die liever seks in het donker hebben omdat dat buikje nog lang niet weggetraind is en je hoopt dat je huiduitslag niet opgemerkt wordt. Je hebt dan ook geen idee hoe je partner er eigenlijk uit ziet als hij of zij naakt is en vraagt je af of die ander wel enig plezier beleeft aan de seks.

Daar moet verandering in komen. In 2016 seks jij voortaan met het licht aan, in je volle glorie. Show die huiduitslag, prijs je cellulitis en laat dat buikje lekker dansen. Het zal je goed doen!

5. Complimenten zijn leuk

Erg vermoeiend is het als iedere keer dat je je partner een compliment maakt, hij of zij reageert met ongeloof. Vooral vrouwen hebben er een handje van: ‘Ik, mooi? Je hebt die dikke vetpens van me nog niet gezien, zeker…’.

Dat ga je vanaf 2017 helemaal anders aanpakken. In het nieuwe jaar zijn complimenten weer leuk en accepteer je ze gewoon, zoals het hoort. Het zal voor een betere sfeer zorgen, wat de seks alleen maar ten goede komt.