Typische studentenbaan

Een typisch studentenbijbaantje is natuurlijk werken in de horeca. De werktijden zijn vaak prima te combineren met je studierooster en je krijgt er gratis en voor niets een hoop leuke collega’s bij. Ook maak je genoeg mee. Zo zijn de volgende vijf dingen vast heel herkenbaar!

 

Sharing is niet always caring

“Mag ik de rekening? Ja gedeeld door tien personen graag”, is iets wat je dagelijks hoort. Heel fijn. Als je nu ook tien keer een leuk bedrag aan fooi meekrijgt, zou het niet zo erg zijn. En dan tien keer dezelfde opmerkingen bij het pinnen. Want ja die tekst ‘geslaagd’ is zó grappig en je lach is ook erg welgemeend.

 

Koning(in) multitasking

Ja, met die zes borden op je arm ben je nog steeds in staat een bestelling op te nemen hoor. En tijdens werktijd leg je ook met gemak zo’n 5 kilometer af. Oh en naast horecamedewerker ben je eigenlijk ook fotograaf, geef je voedingsadvies, ben je babysit én  schoonmaker (onder andere van die versnipperde bierviltjes je werkelijk o-ver-al terugvindt, aargh!). 

 

Wat zal het zijn? De wifi code

Ook een fijne: met een grote glimlach verwelkom je nieuwe klanten en begin je enthousiast te vertellen over de dagschotel of de uitgebreide bierkaart. Je gasten in kwestie zijn eigenlijk alleen maar geïnteresseerd in de wifi-code - die bestelling van het eten en drinken komt later wel.

 

After-workborrels

Je werk eindigt misschien om 2 uur ‘s nachts, je avond zeker niet. Na het werk nog met z’n allen borrelen (liefst op kosten van de baas) en het heel veel later zien worden dan gepland komt vaak voor, en is natuurlijk ook hartstikke gezellig. Ook je collega’s die eigenlijk nu ook vrienden zijn wil je niet missen.