1. De voorstress

14 februari is voor jou niet zo maar een datum, het is dé dag! Dit zorgt echter wel voor de nodige pressure en stress. Weken van tevoren (misschien zelfs nog eerder) omcirkel je de dag in je agenda en kan het panieken beginnen.


2. De onzekerheid

Want: gaat hij/zij ook iets doen? Moet ik een cadeau halen of een kaart sturen? Of moet ik een verrassing organiseren? Valentijnsdag levert je zoveel onzekere momenten op! Zelfs al zit je in een lange relatie, 14 februari blijft een dingetje.

 

3. De discussie

Naarmate de veertiende dichterbij komt begint elk jaar hetzelfde liedje: mensen die Valentijnsdag onzin vinden komen je dat even heel onsubtiel vertellen. “Je hebt toch geen speciale dag nodig om te laten zien dat je van iemand houdt?” is een zin die jij elk jaar hoort. En elk jaar moet je weer voor jezelf opkomen, sorry not sorry


4. De zenuwen

Het is zover: het is veertien februari! Met lichte spanning begin je de dag en hoop je de hele dag dat je lover je cadeau leuk vindt (en dat je zelf ook iets krijgt natuurlijk).

 

5. De opluchting

Uiteindelijk blijkt het elk jaar mee te vallen (dat hopen we in ieder geval) en blijkt zelfs een klein gebaar het goed te doen! En natuurlijk is het goed om elke dag te laten merken dat je van iemand houdt, maar nog leuker is het om een keer iets extra’s te doen.