1. Je voelt geen voorpret

Waar je vrienden die wel carnavallen al maanden uitkijken naar het moment dat ze hun gekste outfits tevoorschijn mogen halen en weer helemaal los kunnen, voel jij eigenlijk niks. Oh dus het is bijna februari? Ja, dus, is er dan iets bijzonders?

 

2. Je hebt geen kledingstress

Omdat je nog nooit carnaval hebt gevierd, begrijp je ook niet goed waar al die mensen zich zo druk over maken. Vijf outfits voor één feest? Allemaal hetzelfde verkleed? Maanden van tevoren die kleding bestellen? Waarom zou je jezelf zo druk maken? 

3. De muziek doet je niks

Het is niet zo dat je de carnavalsmuziek perse vreselijk vindt, eigenlijk vind je er gewoon niks van. Je kent het niet, het lijkt allemaal op elkaar… Dat gehos en gespring, daar kun je je niks bij voor stellen (zonder een paar drankjes op). 

4. Je snapt de optocht niet

Waarom zou je voor de lol uren buiten gaan staan in een veels te koude outfit? Omdat je er nog nooit zelf hebt gestaan snap je niet waarom mensen dit zichzelf aan doen. En dan heb je het nog niet eens over de mensen die weken aan een wagen bouwen. 

5. Je snapt de regels niet

Dus iedereen mag het met iedereen doen tijdens carnaval? En relaties tellen eigenlijk niet mee? Hoe vaak het je ook uitgelegd wordt, het klinkt je maar vreemd in de oren…