En ook oudjaarsdag zelf zit vol met leuke tradities: dingen die je eigenlijk alleen maar doet op deze ene dag in het jaar. Zoals…

 

…meeblèren met de top 2000

Heerlijk om die radio snoeihard aan te zetten en in de auto of op je kamer lekker mee te blèren met de top 2000. Vanaf de ochtend van Eerste Kerstdag tot en met oudjaarsnacht kun je heerlijk meezingen met de ‘beste platen ooit’. En daar zitten genoeg écht foute nummers tussen die stiekem eigenlijk weer best leuk zijn.

 

…de hele dag oliebollen bakken

Oliebollen kopen? Nee hoor, die maken we gewoon zelf! Dat is bovendien een stuk goedkoper én lekkerder. Oliebollenbeslag in huis halen en lekker zelf aan de slag. Waarom zou je ze eigenlijk alleen eten in de avond? Ze kunnen prima als ontbijt, tussendoortje, lunch en avondeten! 

 

…aan de gang met rotjes, pijlen en klappertjes

Alleen vuurwerk afsteken om 12 uur? Welnee joh, het is immers maar één keer oud en nieuw! Op oudjaarsdag mag je eindelijk de straat op om je ingekochte voorraad klappertjes, rotjes en babypijltjes op te maken. Je bent er helemaal klaar voor! Samen met je broertje of huisgenoten maak jij de straat onveilig. Heerlijk is dat. 

 

…hopen op het winnende lot 

Op oudejaarsdag zit jij natuurlijk voor de buis gekluisterd om te zien of je dit jaar wél die jackpot van 30 miljoen hebt gewonnen. Ook al heb je zo’n vaag voorgevoel dat je niet de gelukkige zult zijn, toch ben jij de laatste tien seconden vol spanning aan het meetellen om het winnende lot om precies 12 uur in beeld te zien. Want het zal je toch maar gebeuren..

 

…meedoen met de nieuwjaarsduik

Hoewel het niet écht op oudjaarsdag is, mag de nieuwjaarsduik toch zeker niet ontbreken in dit rijtje! Kijk jij er ook ieder jaar naar uit om na een hele lange nacht, iets te veel champagne en oliebollen en een hoop gezelligheid ’s morgens vroeg je wekker te zetten om in het ijskoude zeewater te duiken? Wie wil dat nou niet! En als beloning een Unox-muts. Beter kun je het jaar niet inluiden, toch?


Beeld: Pixabay