Smoothie

Een lekker en gezond drankje dat maar weinig mensen zullen weigeren is een smoothie. Er zijn verschillende soorten smoothies, maar de lekkerste zijn toch wel die met melk of yoghurt (de magere variant) en fruit. Je koopt vers of bevroren fruit, gooit deze in de goede verhoudingen in de blender en je bent klaar. Neem voor andere (gezondere) varianten hier een kijkje.

Fruitsalade

Heb je geen zin om te worstelen met de ideale combinatie tussen fruit en zuivel, of heb je simpelweg geen idee wat je bij elkaar moet gooien? Dan kun je beter een fruitsalade maken. Je koopt wat vers fruit in de supermarkt en snijdt het in grove stukken, die je vervolgens in een random volgorde aan satéprikkers rijgt.

Noten

Naast al deze zoetigheid, denken mensen bij snacks vaak aan iets hartigs. Een gezonde hartige snack is een handjevol noten. Ze bevatten veel gezonde vetten en weinig koolhydraten. Wil je een gladdere huid, mooiere nagels, gezondere haren en hulp bij het afvallen? Dan moet je hiervoor kiezen! Noten zitten vol goede voedingsstoffen, zoals proteïnes, vitamines en vezels. Daarnaast verminderen ze de eetlust en wordt het geluksgevoel vergroot.

Roggebrood met smeerkaas

Een hapje dat lekker vult, is roggebrood met smeerkaas. Door de langzame koolhydraten heb je langer een verzadigd gevoel en zul je dus minder eten. Daarnaast is roggebrood een stuk gezonder dan toastjes. De smeerkaas is minder gezond, maar maakt het qua smaak helemaal af!

Pure chocolade

Vaak wordt gezegd dat chocolade slecht is voor de gezondheid. Toch is dat niet helemaal waar. Chocolade is gezond als het pure chocolade is, omdat deze variant het meeste cacao van de cacaoboon (en dus minder melkpoeder, melk en smaakstoffen) bevat. En in de cacaoboon zitten nou juist zoveel goede stofjes. Zo geeft het eten van pure chocola je een prettig gevoel, word je er gelukkig van en is het goed voor je geheugen. Daarnaast verlaagt het je cholesterol omdat de vetten in pure chocolade gezonde vetten zijn.

Bronnen: Gezondetips.nlGezondesnacks.net