1. Ei

Kook een eitje, en je hebt al een verantwoord tussendoortje. Wil je er nog iets spannenders van maken? Maak dan ei-muffins door ei te klutsen met ingrediënten naar keuze, denk aan (zongedroogde) tomaat, rauwe ham, basilicum of paprika. Deze mix doe je in muffinbakjes in de oven (180 graden, een kwartiertje tot twintig minuten is meestal wel genoeg). Je kunt ze ook prima koud eten.

2. Bevroren banaan

Klinkt een beetje gek misschien, maar zorg dat je altijd een paar bananen in de vriezer hebt liggen. Zin in ijs? Pureer dan een bevroren banaan, dan heb je gezond zelfgemaakt bananenijs. Ideaal voor bananen die al heel erg bruin zijn, maar die je nog niet wilt opeten. 

3. Groente en fruit

Tja, deze had je zelf ook nog wel kunnen bedenken. Wortel, tomaat, paprika, komkommer, appel: allemaal gezond en niet al te duur.

4. Kikkererwten

Rooster kikkererwten in de oven en je hebt een knapperige snack die net-niet-echt op chips lijkt, maar wel een stuk gezonder is. Moet je er wel een hoop kruiden overheen gooien

5. Banaan-ei-pannenkoekjes

Tenzij je de afgelopen jaren onder een steen hebt geleefd (of geen foodblogs volgt), ken je deze al lang: pannenkoeken van twee eieren en één banaan. Alles mixen en bakken maar. Je kunt er eventueel nog kaneel en havermout aan toevoegen. Zijn koud ook heel goed te doen.
 

 

Beeld: Foodiesfeed/Jakub Kapusnak