Er is niets zo fijn als een warme, stomende en urenlange douchesessie. We doen het allemaal en het liefst zo vaak mogelijk. Toch zijn er een hoop fouten die ook jij maakt tijdens het douchen. Na het lezen van dit artikel weet je in ieder geval precies hoe het wel moet. 

1. Te heet douchen

Hoe vaak zet jij de douche na een paar minuten nog iets heter? Waarschijnlijk iets te vaak. Te heet douchen is helaas heel slecht voor je huid. Het warme water verwijdert de natuurlijke oliën uit je huid, waardoor je huid uitdroogt. Leer jezelf aan steeds iets kouder te douchen, over een tijdje weet je niet beter. Echt. 

2. Uren achter elkaar douchen

Zodra je onder de douche staat wil je er niet meer onder vandaan (heel begrijpelijk), want douchen is fantastisch. Voor je het weet sta je al gauw een kwartier, of twee, onder de douche. Fout! Volgens Marie Jhin, dermatoloog in San Francisco, droogt je huid al na tien minuten uit. Dus, houd het kort en zet op tijd de temperatuur lager. Doe dit nog voordat je huid rood wordt, dan weet je zeker dat je goed zit. 

3. Extreem lekker ruiken

Na een douchesessie wil je zo lekker mogelijk ruiken, maar probeer niet te overdrijven. Ga liever voor een natuurlijk douchemiddel, dat iets minder heftig geurt, zodat je huid nog minder snel uitdroogt van al dat parfum. 

4. Zeep, zeep en nog meer zeep

Het liefste gebruik je zoveel mogelijk zeep. Voor je benen, je armen, je voeten, je rug, tja alles eigenlijk. Dit is echt nergens voor nodig, je hoeft alleen de gebieden te wassen waar je veel zweet. Oh, en gebruik je nog zo’n ouderwetse fluffy spons? Gooi dit ding dan meteen weg, het zit hoe dan ook vol bacteriën! Mocht je enorm gehecht zijn aan je loofah (want zo heet dat ding dus), vervang deze dan om de twee maanden. 

5. Je bodylotion níét mee onder de douche nemen

Het klinkt misschien wat vreemd, maar jezelf vol smeren met bodylotion kun je het beste tijdens (of net na) het douchen doen. Hierdoor zorgt de lotion voor het vochtbehoud van je huid. Als je het helemaal goed wil doen, gebruik dan een speciale lotion voor onder de douche. Of iets minder voor de hand liggend: kokosolie (lang leve de natuur). 

Bron: Greatist
Beeld: Pixabay/Olichel