1. Verknipt Festival

Zaterdag 1 juli – Sportpark Riekerhaven Amsterdam

De aftrap van het festivalseizoen begint goed, namelijk met de hele dag raven in het (hopelijk) schijnende zonnetje. Van deephouse tot techno: alles komt aan bod. Daar hangt wel een behoorlijk prijskaartje aan, maar daar krijg je wel een line-up voor terug waar je u tegen zegt. En een hele toffe locatie, zeker voor de natuurliefhebbers onder ons.


2. North Sea Jazz

Vrijdag 7 juli t/m Zondag 9 juli – Ahoy Rotterdam

Het North Sea Jazz festival beschrijft zichzelf als een festival waar drie dagen lang jazzmuziek uit het verleden, het heden en de toekomst aan bod komt. Ook hieraan is een flink prijskaartje verbonden (€87,50 voor een dagkaart en €210,00 voor een driedagenkaart), maar een échte jazzliefhebber heeft het hiervoor over. Zo’n internationaal jazzevent met ruim 1300 artiesten mag je gewoon niet missen.


3. Zsa Zsa Su! Festival

Zondag 9 juli - Stadspodium Amsterdam

Zin in een festival met een Caribisch sfeertje? Dan moet je zeker naar Zsa Zsa Su! Infinity! gaan deze zomer. Voor slechts 30 ekkies sta je de hele dag buiten te feesten, op slechts vijf minuutjes loopafstand van station Amsterdam Sloterdijk. Oh, er zit trouwens wel een dresscode aan verbonden: franjes en lange kledingstukken hebben de voorkeur!


4. Ultrasonic Festival

Zaterdag 29 juli – Maarsseveense Plassen Utrecht

Van welke muziekstijl je ook houdt; hier kan je voor alles terecht. House, hardstyle, urban, electric én techno komen hier tevoorschijn. Dit hele gebeuren wordt georganiseerd in een recreatiegebied dat is omringd door bomen, strand, speeltuinen en fonteinen. Als het entertainmentgehalte nu niet hoog genoeg is, weten wij het ook niet meer!


5. Dutch Valley

Zaterdag 19 augustus – Spaarnwoude

Zin in een muzikale kermis met niet alleen internationale muziek, maar ook Nederlandstalige muziek? Dan zit je helemaal goed bij Dutch Valley. Wees echter niet bang voor alleen maar foute kroegmuziek: pop, rock, hiphop en dance komen hier ook aan bod. Van Willeke Alberti en Og3ne tot Diggy Dex en Kraantje Pappie: niets is te gek hier. Hollandse gezelligheid gegarandeerd.