1. Goede voornemens

Januari staat natuurlijk volledig in het teken van goede voornemens. Het is weer druk op de sportschool, iedereen is gestopt met roken en we moeten allemaal weer gezond eten. Iedereen in je omgeving is ermee bezig. Gelukkig zijn we na januari al onze goede voornemens weer vergeten en kunnen we verder met het ‘gewone’ leven.

 

2. Je hebt geen geld

Na de dure decembermaand is er weinig overgebleven van je budget. Januari betekent dus sparen en de komende weken wat minder royaal leven. Gelukkig passen die goedkope crackers de hele dag door goed in je goede voornemens-dieet.

 

3. Het is koud

De winter is eigenlijk pas net begonnen, ook al lijkt het alsof deze al een half jaar duurt. Nu gaat het pas écht koud worden. Het landschap is grijs en kil, je muts geldt niet meer enkel als fashionitem en de treinen hebben vertraging of rijden zelfs helemaal niet vanwege het ‘winterweer’.

 

4. Iedereen is ‘depressief’

Januari is en blijft de depressiefste maand van het jaar. Alle feestdagen zijn voorbij, je bent 10 kilo zwaarder, voorlopig geen leuke vooruitzichten en natuurlijk blue monday. Zijn er ook leuke dingen in januari?

 

5. Je schrijft het verkeerde jaartal op

Ook kun je merken dat het weer januari is (en dus een nieuw jaar) aan de fout die iedereen consistent maakt: het verkeerde jaartal opschrijven. Na een jaar ‘2016’ zit het inmiddels vast in ons hoofd om dit jaartal op te schrijven. Het duurt toch zeker wel een maand voordat we dit hebben omgeschakeld naar 2017.