Geen wonder dus dat het internet (inclusief deze website) vol staat met handige bespaartips. Toch zijn er ook dingen waar je als student absoluut NIET op moet besparen. We geven je een aantal voorbeelden.

 

Gezonde voeding

Als student is het niet altijd makkelijk om gezond te eten. Kant-en-klare maaltijden zijn nou eenmaal snel klaar en ook nog eens erg goedkoop. Kortom: ideaal voor drukke examenperiodes. En is de examenperiode voorbij, dan zijn er waarschijnlijk veel feestjes en heb je na drie bier meer zin in een broodje kebab dan een gezonde salade.

Toch is het wel belangrijk dat je de nodige vitamines binnenkrijgt, en dat je dus niet teveel geld bespaart op gezonde voeding. Wil je het gemak van een kant-en-klare maaltijd, maar niet de hoeveelheid kunstmatige toevoegingen? Zoek dan eens naar gezonde maaltijden op thuisafgehaald.nl of bestel een HelloFresh Box.

 

Lenzen 

Veel studenten kopen lenzen bij de drogist, omdat ze denken dat deze bijna net zo goed zijn als die van opticiens en het veel geld bespaart. Maar lenzen van de drogist zijn enkel in de simpelste sterktes te verkrijgen en er is geen keuze in pasvorm. Bovendien valt de zuurstofdoorlatendheid vaak tegen en komen de lenzen de gezondheid van je ogen niet ten goede.

Koop daarom altijd lenzen die op maat gemaakt zijn, en ga regelmatig naar een opticien om de conditie van je ogen te controleren. Natuurlijk kun je je lenzen meteen bij de opticien bestellen, maar je kunt er ook voor kiezen om ze online via een website als Lensplaza te kopen. Prima tussenoplossing.

 

Persoonlijke verzorging

Deze hoeven we eigenlijk niet uit te leggen, toch? Niemand wil graag naast een stinkende student zitten, dus neem je verantwoordelijkheid en verzorg jezelf. Neem na het stappen altijd een douche, trek de volgende dag frisse kleding aan en bespaar niet op deodorant. Met dat laatste willen we overigens niet zeggen dat je je hele lichaam in een wolk van deo moet verhullen, want dan creëer je juist het tegenovergestelde effect (stank!).

 

Toiletpapier

Nu we het toch over stank hebben; goed wc-papier is van onschatbare waarde. Nee echt, ga niet voor goedkoop 2-laags toiletpapier, want daar ga je gegarandeerd spijt van krijgen. Geen enkel persoon op deze wereld zou geconfronteerd moeten worden met velletjes die niet absorberend of stevig genoeg zijn.

Een merk dat dit als geen ander begrijpt is Page. Niet voor niets is de bekende labradorpup uit de reclames uitgegroeid tot een heus icoon. In Londen kreeg het bekende hondje zelfs een wassen beeld

 

Fietsslot 

Of je nu een nieuwe fiets hebt of het al een tijdje op een oude barrel doet; je wilt niet dat je fiets gestolen wordt. Investeer daarom in een goed fietsslot en zorg ervoor dat je je fiets altijd vastzet aan een onbeweegbaar voorwerp. Wordt je fiets dan alsnog gestolen? Dan wordt het misschien tijd voor de unstealable bike

slot-pixabay

Waar zou jij nooit op besparen?

 

 

Beeld: Pixabay