1. Welkom in de treinbar 

Je hoeft buiten je treinkaartje geen ticket te hebben én er zijn meerdere feestjes tegelijk gaande (coupé 1 saai? Doorlopen!). Dé pre-party die niet plaatsvindt in het centrum van Brabant. Ja, het is de trein naar je bestemming, waar de eerste dansjes en biertjes worden gedaan. De conducteurs zien het meestal door de vingers, want één-week-lange carnavalsgekken houd je moeilijk tegen. Niets ‘Welkom in de feesttent’, ‘Welkom in de treinbar!’ it is. 

via GIPHY

2. Wc daten 2.0 

Je bent al gewend aan eindeloze kletssessies op de wc, maar tijdens carnaval komt daar een laag bovenop. Je mede-wachtenden bij de wc zijn je nieuwe familieleden. Het leven wordt besproken en de outfits worden geanalyseerd. Er wordt geholpen om je panty omhoog te hijsen of je berenpak dicht te ritsen. Het is volkomen anoniem en je zult elkaar nooit meer zien, maar één ding is zeker: lief en leed is gedeeld! 

 

via GIPHY

3. Iedereen is geweldig

Dé week waar je al maanden voor staat te trappelen. Meegillen op Guus Meeuwis en pornodans-polonaises organiseren. Aan elk menselijk wezen wordt de liefde verklaard. Opeens sta je tongend met je beste vriendin op de dansvloer en niemand uit je vriendengroep kijkt raar op. De één danst als een soort flamingo, de ander is aan het kanovaren op de grond en bedrijft de liefde met een vijftigjarige vrouw in Tinkerbell-pak. Carnaval verrijkt je grenzen. 

 

via GIPHY

4. Om 23:00 er al afliggen

De geilste jurkjes zullen uit de kast worden gehaald, de beste carnaval duo’s à la Roodkapje en de boze wolf worden gevormd en we gaan pas naar huis als het licht wordt. De realiteit is echter anders. Je jurkje blijft hangen in je panty nadat je hebt geplast (foto’s op de volgende dag zijn het bewijs), je hebt een heks, piraat én beer getongd én om 23:00 lig jij voor de bar te kotsen. Waar is die wolf die je redt op dit soort momenten? 

via GIPHY

5. De randvoorwaarde 

Het leven zou te perfect zijn als carnaval geen gevolgen heeft. De carni-kater is heftig, intens en niet te voorkomen. Als jij om 11:00 weer bij de optocht staat te kijken, is je enige hulp een zonnebril. Voor de rest is het diep zuchten, veel water en een beetje schamen om de escalatie van de avond ervoor. En leuke verrassing: ’s avonds mag je weer, bofkont! 

via GIPHY

Coverbeeld: Flickr/Jaap Joris, CC BY-SA 2.0