1. Zoveel mogelijk mensen leren kennen

We starten lekker cliché, dit is namelijk wat elke ouder je als laatste aanmoediging meegeeft. Maar het is wel de waarheid, want dit is waar de hele introductie eigenlijk om draait. Blijf niet hangen bij een groepje mensen waar je je het meest veilig bij voelt, als ze besluiten om na een maand te stoppen met hun opleiding sta je er weer alleen voor. Maak met veel mensen een praatje, ga met grotere groepen stappen, maak er wat van. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

 

2. Doe juist wel eens gek

Laat je niet afschrikken door alle verhalen, dit zijn puur de ergste die je te horen krijgt. Ontgroeningen en introducties kunnen ook heel erg leuk zijn, dit verschilt ook hoe jij hier tegenover staat. Ga lekker mee in de flow en wees niet bang om ‘gek’ te doen.

 

3. Zorg dat je alle informatie goed leest

Bij intro’s is er vaak erg veel onduidelijkheid. Meestal krijg je pas een week van tevoren te horen wat het programma is, laat staan de locatie (mocht je op kamp gaan). De meest belangrijke dingen staan echter wel vaak vermeld, dus check je brieven goed. Zonder fiets aankomen terwijl de rest van de intro-kids wel allemaal hun stalen ros bij zich heeft, dat wil je niet hebben.

 

4. Schaam je niet te veel

Bij veel introducties krijg je de titel ‘introkid’, en heb je een intro-mama of -papa. Zo word je ook behandeld, wat nog niet echt een probleem is. De spelletjes die je moet doen zijn echter niet altijd even leuk. Dingen als ‘komkommerneuken’ zijn de normaalste situaties die je mee kunt gaan maken. schrik hier niet te erg van, probeer het een beetje te omarmen. Iedereen moet zich idioot gaan gedragen, dus doe lekker mee.

 

5. Het belangrijkste: geniet

En over cliché gesproken: geniet tijdens je introductie. Dit maak je (hopelijk) maar één keer mee, realiseer dit goed. Dit is de laatste week van je vakantie, zorg dus dat dit een hele mooie laatste week wordt. Maak veel vrienden, foto’s, herinneringen. Wanneer je dan thuiskomt en alleen nog maar wil slapen, dán weet je dat je een onvergetelijke intro hebt gehad.