1. Een dagje uit

Een leuk uitje kan aardig aan de prijs zijn. Zo betaal je voor een bezoekje aan de dierentuin al snel vijfentwintig euro en ook de meeste pretparken zij niet goedkoop. Meestal vind je dit zonde van je geld, maar met dat extra belastinggeld wordt het ineens heel wat betaalbaarder. Tijd om het kind in jezelf weer naar boven te halen!

 

2. Lekker uit eten

Ook uit eten gaan kan duur uitvallen, waardoor je bij het uitkiezen van je eten altijd goed op de prijs blijft letten. Dan is zo’n mooi bedrag van de belastingdienst een goed excuus om echt te genieten van het eten buiten de deur. Misschien nu toch maar een keer een voor-, hoofd- en nagerecht doen? En neem er dan ook nog eens een extra drankje bij.

 

3. Verwen jezelf met een cadeautje

Iedereen kent het gevoel wel van iets heel graag willen hebben, maar het altijd net wat te duur vinden. Denk bijvoorbeeld aan dat lekkere, maar super dure luchtje of die stoere trui die door dat merkje opeens heel wat meer waard is. Zie je belastingteruggaaf dan eens als een cadeautje en koop het voor jezelf. Je hebt er immers hard voor gewerkt ;).

 

4. Investeer in je eigendom

Misschien rijd je al heel lang op een fiets die niet meer zo goed functioneert of kunnen de muren echt wel weer eens een likje verf gebruiken. Meestal denk je er niet snel aan om het schaarse bedrag dat je verdient hieraan te besteden. Een goed idee dus om dit met je belastingteruggave wel te doen. Je zult jezelf dankbaar zijn als je op je ‘zo goed als nieuwe’-fiets weer naar college racet.

 

5. Sparen

Je hoeft dit geld natuurlijk niet gelijk uit te geven. Het is ook altijd een goed idee om te sparen voor later. Hopelijk kan je dan toch in de zomer genieten van die verre zonvakantie of ben je binnenkort te bewonderen in je eerste eigen auto. Je stelt het plezier even uit, maar het is het zeker waard!