Uit je frustratie op sociale media

Treinvertraging is strontvervelend en dat zou eigenlijk iedereen moeten weten. Deel het dus met je vriendenkring op de sociale media. Facebook alleen is niet genoeg, Twitter er vooral ook over, zet Instagram en Snapchat in en als de vertraging maar lang genoeg duurt, aarzel niet om er even een blogje over te schrijven. Te weinig mensen doen dit, maar hoe meer vertraagde slachtoffers hun frustratie delen met de wereld, hoe sneller de vertraging opgelost wordt. Toch?

 

Haal het nieuws

Het is vrijdagmiddag en je bent weer onderweg naar je ouders. Je hebt geen plannen en voor het avondeten ben je al te laat. Dan hoor je de monotone stem van de omroepster die mededeelt dat alle treinen richting jouw thuis niet meer rijden. Laat dan je tas maar ergens liggen en vertel bij een informatiebalie dat je een verdacht figuur ergens een tas hebt zien laten liggen. In geen tijd zal een legertje politie arriveren, wordt het treinstation geëvacueerd en sta jij ’s avonds met je onschuldige grijns op het RTL Nieuws een interview af te geven. Je bent toch al laat, maak je ook eens een bommelding van dichtbij mee en je bent een keer op het landelijke nieuws geweest. Leuk man!

 

Leer schilderen

Het is weer zover, onderweg van Groningen naar Utrecht staat de trein plotseling stil vanwege een defecte bovenleiding. Dit is geen uitzondering, nee, want treinen staan altijd stil in de herfst. Dat biedt genoeg mogelijkheden en omliggende natuur om onderweg prachtige landschappen op papier te toveren. Want schilderen kan iedereen. En anders probeer je maar een kleurplaat.

 

Sociale interactie

Wanneer een treinreis langer duurt dat gepland en je door al je tijdverdrijf heen bent, en schilderen is toch niet helemaal jouw ding, dan zijn er gelukkig nog andere interactieve bezigheden die je kan uitproberen. Eén van die dingen is sociaal contact. Dat is een chique omschrijving voor het praten met andere mensen. Het klinkt eng, maar zodra je er eenmaal aan begint zal je merken dat het eigenlijk heel leuk is. Je leert een grote variatie aan mensen kennen in de trein en wie weet zit de ware al die tijd al recht tegenover je. Dus stop met het voorzichtig naar buiten kijken zonder dat het lijkt alsof je iemand aanstaart. Kijk de persoon tegenover je aan en zeg... “Hey, het is weer die tijd van het jaar, hé?”

 

Lees een boek

Een boek? Wat is dat? Vroeger, voordat je het nieuws op een tablet las en je enige vorm van verhalende kunst uit Hollywood kwam, las de mens boeken. Een boek gaat normaal gesproken over een of meerdere hoofdpersonen, die een of meerdere verhaallijnen volgen, uitgewerkt over meestal honderden pagina’s gevuld met woorden. Door middel van het lezen van deze woorden speelt er zich in je hoofd langzaam een film af, welke aan je eigen interpretatie onderhevig is. Superleuk toch? Boeken zijn nog altijd verkrijgbaar (en niet alleen in musea), dus waarom niet een keer proberen? Als je toch weer urenlang in een trein zit, kan je beter een boek lezen dan een film kijken!