1. Pak je hobby op

De zomer is de ultieme gelegenheid om een nieuwe hobby te zoeken. Misschien ben je wel super muzikaal en kun je een instrument bespelen? Of ga intensief sporten en kom erachter dat sporten ook best leuk kan zijn, leer koken, word een de ultieme wijnkenner, verdiep je in het maken van de perfecte cocktails of word de nieuwe Afrojack en produceer je eigen muziek.


2. Doe dingen waar je normaal nooit de tijd voor hebt

Eigenlijk wil je het hele jaar al je huis opruimen, maar daar heb je natuurlijk echt geen tijd voor. Hetzelfde geldt voor al die stapels kleren die inmiddels 3 maten te klein zijn maar prima doorverkocht kunnen worden. En wat dacht je van je Engels/Duits/Frans/Spaans ophalen via apps als bijvoorbeeld duolingo? Of die herkansingsopdrachen die je eigenlijk vorig jaar al had moeten inleveren


3. Geld besparen

Jij bent straks degene die in de herfst én met kerst (financieel gezien) nog weg kan! Kun je ook nu meteen al plannen waar je straks heen wil gaan.


4. Vriendschappen nieuw leven inblazen

De zomer vieren in Nederland is ook het ideale moment om weer met oude/vage vrienden (die ook niet op vakantie zijn) af te spreken. Iedereen heeft ze wel, vrienden waarvan je 4 maanden geleden zei ‘we moeten echt binnenkort weer een drankje doen hoor!’ maar dat is er natuurlijk nooit meer van gekomen. Misschien kan het onverwachts wel super leuk worden.


5. Genieten

Geniet van je vakantieloze zomer! Genieten van het feit dat je niks moet, je niks hoeft te plannen en je in principe gewoon de hele dag in bed kunt liggen zonder een schuldgevoel te hebben. Héérlijk toch?