En dan gebeurt het onvermijdelijke: je gaat nostalgisch terugkijken op je studententijd. Je gaat terugdenken aan al die bijzondere, toffe, en soms gekke momenten die je allemaal hebt meegemaakt. Eigenlijk deed ik niets meer dan m'n studentenleven bucket list afvinken.
 
En terwijl ik zo het lijstje aan het afvinken was, realiseerde ik mij dat wanneer je als in student in Rotterdam woont en studeert er een aantal dingen zijn die je gewoonweg moet hebben gedacht of meegemaakt. En een paar ervan ga ik hier uit de doeken doen. 

1. Je afvragen hoeveel Asians rondlopen op de Woudestein-campus 

Het Erasmus is al jaren een internationale universiteit met studenten van over de hele wereld. Al lijkt het de laatste jaren soms wel eens alsof die allemaal uit de hoek Zuid-Oost-Azië. Op een willekeurige ochtend op de campus zie je sommige niet-Aziatische studenten dan ook met vragende blikken in hun ogen rondlopen. Heb ik gisteren zoveel gedronken dat ik nog steeds dubbel zie? Of heb de verkeerde metro gepakt en ben ik nu in Chinatown? Je ziet het die koppies denken. 

2. Na je laatste tentamen voor de zomervakantie borrelen tot het gaatje bij In de Smitse 

Yes! Het is zomervakantie en je bent net klaar met dat vreselijke laatste tentamen. Elke vezel in je schreeuwt: borrelen! Dus met je medestudenten op naar het campuscafé van Erasmus, In de Smitse. En als ik zeg borrelen dan bedoel ik ook écht borrelen. Dus je bestelt niet laf één biertje, nee, je begint met een pitcher. En het is zomer, dus indien het warm en zonnig is: zoek dan buiten een chille plek in de zon op en laat die pitchers maar komen. 

3. Na een avondje Oude Haven dronken over het marktplein van Blaak richting huis strompelen

Het is weer donderdagnacht. Wat begon als borrelen in bijvoorbeeld Pardoen is geëindigd in feesten bij De Vrienden van. En nu loop je richting, nou ja, het moet doorgaan voor lopen. Het lijkt meer op zigzaggend strompelen, wat om de een of andere nog best oké gaat. Maar de route naar huis gaat langs het marktplein van Blaak. Nuchter al een best grote en vooral lange vlakte, kun je nagaan wat je er die donderdagnacht van zal vinden. En zigzaggen, dat gaat hier nou niet, dus heel veel succes. 

4. In de zomer een dagje chillen bij de Kralingse Plas

Hoe lekker en chill dit is heb ik al beschreven in het artikel Chillen in de zon in Rotterdam, dus lees die nog maar eens goed door. Maar het hoort gewoon op dit lijstje thuis. Dus in de zomer op naar de Plas! 

5. Een avondje Murphy's

Irish pub Murphy's bij de Meent is een begrip onder de Rotterdamse studenten en yuppen. Wanneer iemand in Rotterdam vraagt ''avondje Irish?'' bedoelt die dan ook negen van de tien keer Murphy's. De tent wordt ook daadwerkelijk door een Ier geleid, wat de sfeer alleen maar bevordert. En omdat zo'n beetje elke zelfrespecterende stad in de wereld een Irish pub heeft, kennen de internationale studenten ook het concept en vind je velen ervan dan ook in Murphy's. Zelfs het zaagsel dat op de grond ligt (om het bier dat jij later op de avond zal morsen te absorberen) heeft gewoon iets. Tip: maandagavond is bingo-avond, een aanrader om een keertje mee te maken.
 
Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen dan deze vijf die op de studenten-bucketlist van een Rotterdamse student thuishoren maar daar moet je zelf maar achterkomen. Deze vijf helpen je in ieder geval vast op weg. Veel plezier, geniet ervan!
Rotterdam_SW_Banner_large