1. Een omelet

Heb je al je pannen nog op je stapel afwas liggen, maar wil je toch ontbijten met een omelet? Dan kan je die met je grill maken. Voor bijvoorbeeld een spinazie-omelet giet je een scheutje olijf of zonnebloemolie over de plaat heen, en gooi je vervolgens een handje versie spinazie op de grill. Hierna tik je twee eieren kapot (over de spinazie heen), waarna je de grill sluit. Wacht ongeveer een minuut en voeg tot slot wat zout en peper toe. Je omelet is nu klaar om gegeten te worden!

 

2. Kip of vlees

Een grill werkt eigenlijk een beetje hetzelfde als een gourmetplaat, dus waarom zou je er geen vlees op kunnen grillen? Dit gaat bijvoorbeeld heel goed met hamburgers, maar ook kip is zeker een aanrader. Omdat de grill dicht kan, wordt de kip aan beide kanten tegelijkertijd warm. Dit scheelt dus weer tijd! Maar je kan natuurlijk ook een tosti maken met stukjes kip ertussen, dit is eigenlijk hetzelfde wat bijvoorbeeld Subway doet.

 

3. Wafels

Wafels, ook zoiets heerlijks. Maar wie heeft er nou een wafelijzer in huis? Precies, niemand. Gelukkig is daar de briljante grill weer, want je kan er –jaja, je leest het goed - ook wafels mee maken! het maakt niet uit of het een kant-en-klare mix is of dat je je hebt uitgeleefd in de keuken, het werkt allemaal even goed. Houd verder de tijd aan die aangegeven wordt op de mix of in het recept, maar bak ze gewoon in je grill. Serveertip: leg de wafels op je bord, en eet dit samen met vanille-ijs en verse aardbeien. Gegarandeerd een geslaagd toetje!

 

4. Warm er oude pizza mee op

De situatie waarbij je op een vrijdagavond laat pizza bestelt met de veronderstelling dat je honger hebt, maar dit weer eens niet zo blijkt te zijn. Yes, we’ve all been there. Treur niet langer, met een grill kan je namelijk je pizza weer opwarmen! Leg de overgebleven stukken goed afgedekt in de koelkast, alleen dan kan je het nog een keer eten.


5. Gegrilde groenten

Je kunt groenten grillen in de oven, maar dat duurt heel lang. En ruimte voor een aparte grillpan heb je echt niet mee. Dan kom je tosti-ijzer weer van pas. Champignons, aubergine, paprika, bijna alles is mogelijk. Een van de bekendste groente om te grillen is courgette. Dit is bijvoorbeeld een recept voor gegrilde courgette met knoflook en Parmezaanse kaas, gezond én lekker!