1. Blue Monday

Laten we maar met het ergste beginnen: Blue Monday. Deze dag mag misschien wel symbolisch zijn, maar geldt eigenlijk voor alle maandagen in januari. De dag na het weekend en het begin van een nieuwe week is nou niet bepaald een leuk vooruitzicht. De afgelopen Blue Monday ging ook nog eens gepaard met vieze motregen, grijze luchten en nul zonnestralen. Dit in combinatie met de verlangens naar de kerstvakantie maakt Blue Monday niet de allerleukste dag.

 

2. Je schrijft nog 2017 op in plaats van 2018

Bij sommigen kan het onwijs lang duren voordat dit mechanisme eens is uitgewerkt. Je schrijft data blijkbaar op meer plaatsen op dan je in eerste instantie zou denken, dus deze gewoonte krijg je er niet zomaar uit. Daarnaast groeit het tijdsbesef: je herinnert je 2014 als de dag van gisteren. Maar 2018 kan ook een heel leuk jaar worden. Je moet het je alleen nog even beseffen. Zie het als een frisse start!

 

3. De goede voornemens gelden nog

Elke keer weer beginnen mensen vol goede moed aan het nieuwe jaar. Ze gaan het nu écht anders doen en nu houden ze het ook écht vol. Of dit nou sporten, stoppen met roken of diëten is. Gedurende de eerste twee weken van januari zijn alle vestigingen van Basic Fit en Fit For Free volgepropt met extreem gemotiveerde mensen. Deze hoeveelheid neemt echter dramatisch snel af na de eerste twee weken. Want eerlijk is eerlijk: vrijwel niemand houdt zijn of haar goede voornemens écht vol.

 

4. Je hebt altijd nog etentjes en borrels onder de noemer ‘sinterkerstennieuw’

De afgelopen jaren is het een trend geworden om Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw niet alleen met je familie te vieren, maar ook met je vrienden en collega’s. Dit betekent dat er eindeloos veel gedobbeld en soms wel zes keer gegourmet moet gaan worden, alleen dit past natuurlijk nooit in ons drukke decemberschema. Daarom worden veel decemberactiviteiten opgeschoven naar januari . Want tsja, januari is immers een rustige en saaie maand voor iedereen, dus tijd genoeg!

 

5. Reisplannen worden gemaakt

In januari worden er vaak reisplannen gemaakt voor het nieuwe jaar. Vriendengroepen, partners en families komen vlak na de kerstvakantie vaak bijeen om de reis (of reizen) te boeken. En dit is maar goed ook, aangezien er nu nog behoorlijk wat witruimte te vinden is in de meeste agenda’s. Nog een bijkomend voordeel: we hebben – al in januari – iets om naar uit te kijken voor het nieuwe jaar!

 

Foto: Unsplash