1. Iemand komt niet opdagen

Elk jaar hetzelfde liedje: je spreekt een tijdstip af waarop jullie weggaan en er is altijd iemand die te laat komt. Of nog erger, iemand die geen teken van leven meer geeft.
Niet gek, want die Koningsnacht de avond ervoor laat zo z’n sporen achter.. en eigenlijk maakt het ook niet uit want met Koningsdag lijk je altijd al je oude schoolvrienden weer tegen te komen.


2. Je raakt iedereen kwijt

Er is altijd één moment waarop je besluit in je eentje de wc’s op te zoeken of een ronde drankjes te halen en je daarna als een verloren Bambi in de menigte staat. Want, duizenden mensen op één plein die allemaal in het oranje gekleed zijn en geen bereik op je telefoon? Succes met het vinden van je vrienden.


3. Je krijgt een bierdouche

Dat er bier is, is een gegeven. Een feest is namelijk niet compleet zonder bier, maar die bierdouches mogen nu wel een keer klaar zijn. Met vriendelijke groet, alle vrouwelijke wezens die minstens een uur hebben gedaan over hun haar en make-up voor ze hier waren.


4. Je krijgt een dip en vreetbui

De vorige nacht, het lopen, dansen en de hitte (of juist de regen) worden je uiteindelijk teveel en dan MOET je gewoon even zitten. Vaak gaat die dip gepaard met een mega vreetbui want Koningsdag is niet compleet zonder tenminste 1 keer een vette hap naar binnen te hebben gewerkt in een Mac Donalds gevuld met dronken jongens waarvan de vloer bezaaid is met servetten en verloren frietjes (even serieus: hoe kun je nou je frietjes verliezen?)


5. Je belandt in een overvolle trein

En als het feest dan eindelijk voorbij is, dan komt de terugreis. Had je de trein vanochtend nog dapper staand in het gangpad overleefd, dan komt nu de strijd om een zitplaats. Iedereen wil namelijk zitten op de terugweg en als je denkt dat je de enige bent die zo slim was om de een-na-laatste trein te nemen: you’re wrong, want ook hier beweeg je je als sardientjes in blik. Om maar niet te spreken over dronken mensen die kotsen in de gangpaden, bagagerekken waar mensen in liggen of aan hangen en de GEUR: iedereen weet, de geur in een volle trein na Koningsdag is er een die je het liefst meteen weer vergeet.