1. Walk of shame

Nee, we bedoelen hier niet DE Walk of Shame, maar vijf rondjes langs verschillende terrassen in een treurige poging een plekje te vinden is ook niet erg relaxed. Nóg erger is wanneer je een plekje aan je voorbij laat gaan om uiteindelijk na een kwartier toch te gaan zitten bij gebrek aan beter. Tegen die tijd heeft het terraspubliek je al uitvoerig kunnen bekijken.

2. Wiebelende tafels

Op de één of andere manier hebben bijna alle terrassen wiebelende tafels.. Je hoeft maar even niet op te letten en hoppa, daar gaat je drinken.

 

3. Drinken dat omvalt

Dat brengt ons meteen bij nummer drie, ALTIJD valt er ergens drinken om. In het beste geval laat de serveerster drie tafels verderop een glas cola omvallen, maar in het ergste geval... Loop jij naar huis met een shirt doorweekt door rode wijn (good luck with that!).

 

4. Terrasverbouwers

Iedereen kent ze wel: types die met twintig man naar een vol terras komen en vervolgens elk vrij tafeltje verplaatsen om zo een zo groot mogelijke zithoek voor zichzelf te creëren.

5. Je wordt overgeslagen

Voor je gevoel ben je al eeuwen aan het zwaaien of knipogen (of zelfs roepen) naar de bediening. Hallo?! Je wilt wat bestellen, ze kunnen geld aan je verdienen! Toch word je telkens genegeerd omdat er maar één serveerster is per vijftig terrasklanten. En ben je eindelijk aan de beurt? Dan kun je er geld op in zetten dat je minstens net zo lang mag wachten tot je je drinken hebt.