1. Je vindt iedereen lief

Waar je normaal een heleboel mensen niet kan uitstaan lijken deze opeens heel lief en leuk wanneer je dronken bent. Zelfs die gast aan wie je eigenlijk een gruwelijke hekel hebt kun je op zulke momenten omhelzen en spontaan de liefde verklaren. Of denk aan al die mensen die je in dronken toestand tegenkwam op de wc en volledige levensverhalen aan hebt verteld. Hoe zou het nu met ze zijn?

via GIPHY

2. Je raakt al je spullen kwijt

Na een avond stappen is het toch altijd een grote opluchting als je de drie belangrijkste spullen nog hebt: je telefoon (zonder barsten, scheuren en deuken), portemonnee en huissleutel. Toch is dit makkelijker gezegd dan gedaan en kan iedereen er wel over meepraten. Het is ook gewoon heel moeilijk om al deze spullen bij elkaar te houden terwijl je je handen vol hebt met drankjes en druk bent met het omhelzen van alle mensen die je eigenlijk haat.

 

via GIPHY

3. Alles lijkt een goed idee

In de sloot springen, selfies maken met verkeersborden en je moeder appen hoe dronken je bent (als je nog een telefoon hebt), alles lijkt een goed idee wanneer je dronken bent. Totdat je er de volgende dag achter komt wat je allemaal hebt aangericht.

 

via GIPHY

4. Alles is grappig

Net zoals alles een goed idee lijkt, is ook opeens alles grappig als je dronken bent. Je vriend die hoi tegen je zegt, de barkruk, de naam van je drankje, álles is grappig en dat laat je ook maar al te graag zien.

via GIPHY

5. Vallen en opstaan

Normaal lopen is en blijft lastig, vooral na een aantal drankjes. Gelukkig heb je altijd nog je vrienden aan wie je kan leunen tijdens het lopen. Dit is echter niet van succes verzekerd en de kans is dan ook groot dat je minimaal een keer op je bek gaat. Gelukkig is alles grappig wanneer je dronken bent, dus op dat moment kun je er nog heel hard om lachen (of je bent te dronken om überhaupt door te hebben dat je valt).

via GIPHY