Happn

Stel je voor: je loopt over straat en je passeert iemand waar je wel eens mee zou willen daten. Erachteraan rennen en diegene aanspreken is waarschijnlijk nogal eng en impulsief. Happn biedt hier de ideale oplossing voor. Je opent de app en iedere gebruiker van Happn uit jouw omgeving is te vinden. Misschien dat je wel een match hebt met die leuke voorbijganger! Van tevoren stel je wel al bepaalde eisen in, zoals het geslacht en de leeftijd van je ideale date.

 

Once

Ben je helemaal klaar met dat eindeloze geflirt en echt op zoek naar de ware? Ga dan voor de app Once. De eerste stap is het beoordelen van potentiële matches aan de hand van sterren. Op basis hiervan wordt jouw type bepaald en krijg je per dag één match op je scherm te zien. Deze match voelt dan gelijk een stuk specialer dan één van je vele matches op tinder en het contact is in een klap een stuk serieuzer.

 

oHello

Als je meer uit bent op daten in plaats van chatten is oHello misschien wat voor jou. Geen eindeloos lange online gesprekken meer, maar regelrecht op date! Je krijgt mensen te zien die zich op maximaal 3 kilometer afstand van je bevinden. Als je iemand leuk vindt stuur je een contactverzoek. Als de ander deze accepteert wordt er gelijk een geschikte locatie voor een date uitgezocht. Dan heb je 45 minuten om je naar deze locatie te begeven voor de date. Een impulsieve vorm van daten kan heel goed werken. 😉

Hot Or Not

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je het juist heel leuk vindt dat Tinder gebaseerd is op het uiterlijk. In dat geval is het leuk om de datingapp Hot or Not een keer uit te proberen. Het lijkt vrij veel op Tinder, maar in plaats van naar rechts of naar links te swipen beoordeel je elkaar met een cijfer. Hier komen waarschijnlijk niet de meest serieuze relaties uit voort, maar het is wel een handige manier om mensen te ontmoeten die hier niet per se op uit zijn.

Paiq

Als je toch op zoekt bent naar wat meer diepgang bij je matches is het waarschijnlijk tijd om voor een complexere app te kiezen. Kies bijvoorbeeld voor de app Paiq, waarbij je eerst een vragenlijst moet invullen met hele specifieke vragen. Er worden matches gemaakt door de uitslag van deze lijst met anderen te vergelijken. Ook worden de foto’s pas tijdens het chatten onthuld, waardoor de eerste indruk (eindelijk) eens gebaseerd is op het innerlijk.

 

Foto: Unsplash