1. Londen

Deze stad is geweldig, het maakt niet uit wanneer je gaat! Zit je rond september/oktober? Grote kans dat je dan zelfs nog wat mooi weer treft (of een heleboel regen). Er is gelukkig ook genoeg cultureels te doen zoals verschillende musea en je kan altijd de metro pakken en in een heel ander deel van de stad uitkomen. Londen blijft je verbazen!

2. Parijs

Ach wie vindt het niet heerlijk? Lekker de eindeloze straatjes doorslenteren, croissants eten en wijn drinken. Parijs is er perfect voor. Daarnaast ben je er binnen no-time dus kun je zelfs voor een nachtje op en neer.

3. Rome

Nog zo’n lekkere Europese cliché, maar ook hier kan je je wel een weekendje vermaken. Wat van je oude geschiedenislessen oprakelen, pasta eten en mooie gebouwen bekijken. Vergeet ook niet een ijsje te eten op de Spaanse Trappen, het liefst met zonsondergang! Niks meer aan doen. 

4. Barcelona 

Park Güell, de nog steeds niet afgebouwde Sagrada Familia en de Ramblas, meer cliché ga je het niet vinden! Toch is Barcelona de perfecte bestemming voor een onbezorgde citytrip! Naast de bijzondere architectuur ben je hier namelijk ook aan het goede adres voor een stranddag, middag shoppen of een nachtje stappen! 

5. Berlijn

Waarschijnlijk ben je er al eens geweest, want wie niet? Toch is deze stad constant in beweging en zijn er genoeg hippe koffiebarretjes, markten en discotheken te vinden die er toen nog niet waren. Het is groot genoeg om nieuwe dingen te blijven ontdekken en ook nog dicht bij huis, ben je er zo!

Waar ga jij binnenkort heen?