1. Indonesië

De knalgroene rijstterrassen op Bali, de Borobudur op Java en een oneindig veel palmstranden: de populaire hoogtepunten van Indonesië zijn zeker de moeite waard. Maar er is meer! Ga bijvoorbeeld naar Kalibaru waar je bij Javanen thuis kunt overnachten en het maak het echte boerenleven van dichtbij mee, of ga kajakken tussen de Karstbergen op Sulawesi; gegarandeerd onvergetelijk!

reizen_man_hoed

2. Filipijnen

De Filipijnen is een bounty-paradijsje pur sang. Populair zijn wateractiviteiten, waar je kennis maakt met de mooie onderwaterwereld die de Filipijnen je te bieden heeft. Ga ook vooral naar het eiland Palawan: de parel van de Filipijnen. Geniet hier van blije voetballende kiddo’s, zelfgebouwde hutjes en zonsondergangen zoals je die alleen in films ziet.

 

3. Zuid-Afrika

De adembenemende natuur, woeste zee en de ‘big five’. Wil je dit van heel dichtbij meemaken? Ga slapen in een privé-wildreservaat in de bush waar de wilde dieren letterlijk langs je rieten hutje lopen. Geniet ook van uitgestrekte wijnvelden in Franschhoek, het flitsende Kaapstad en verdiep je in de geschiedenis van Zuid-Afrika door met een gids rond te trekken. Indrukwekkend, uniek en leerzaam!

reizen_giraffe

4. Cuba

Het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan op dit fascinerende eiland. Geen grote Amerikaanse (fastfood)ketens, nauwelijks internet en toeristen, maar wel prachtige Amerikaanse oldtimers, gekleurde kleine huisjes en heel veel salsamuziek. Poets vooral je Spaans een beetje op, ga bij de locals thuis slapen en ervaar de gastvrijheid van dit land en de mensen. Naast de fascinerende samenleving en stadjes is de natuur op het eiland ook onvoorstelbaar mooi. Boek je reis wel enigszins snel, om nog van de ongerepte Cubaanse cultuur te genieten!

reizen_cuba

5. Nicaragua

Reizen door Nicaragua is, vergelijkbaar met Cuba, net alsof je terug in de tijd reist. Kleine boerengemeenschappen waar de mensen  water met emmertjes verzamelen, paarden gebruiken voor vervoer en waar weinig tot geen elektriciteit beschikbaar is. Trek door het prachtige landschap met de ‘chicken bus’ waar je vermaakt wordt met politieke speeches en heel veel lekker lokaal eten. Ga los op de ‘Sunday Funday Pool Crawl’ en sluit af met een dagje vulkaan surfen. Relaxt en avontuurlijk! 

Sharing is caring en dat geldt ook voor reizen. Hoe leuk is het om deze unieke ervaring te delen met je huisgenoten, dispuut of jaarclub?! Een verre reis organiseren voor zo’n grote groep is niet altijd even gemakkelijk, lees daarom onze tips voor het organiseren of schakel de hulp in van een reisorganisatie.