1. Praag 

Het kan in Praag niet gek genoeg. Raften, naar de schietbaan en opgehaald worden van het vliegveld in een limousine vol met champagne. Daarnaast kan je in Praag ook genieten van indrukwekkende architectuur, uitkijken over de rivier de  Moldau en bijkomen in één van de vele tuinen of parken. Naast al dit moois is het nachtleven in Praag heel uitgebreid, van kleine barretjes met 80’s hits tot grote clubs waar gevaarlijk veel absint gedronken wordt. 

reizen praag

2. Warschau – Krakau

Vaak staat Warschau nog niet op de gemiddelde Bucketlist, maar stiekem is dit een stad die je enorm zal verrassen wanneer je hem bezoekt. Na WOII is alles herbouwd in oude kleurrijke stijl en nog steeds supermooi om te zien! Eet je buik rond in de ‘milk bars’ waar een Pools dametje de sterren van de hemel aan het koken is en drink er de goedkoopste biertjes bij!

Veel reizigers die Warschau bezoeken, bezoeken ook Krakau omdat je er in iets meer dan twee uur met de trein bent. Hier word je met open armen ontvangen door de Polen, ook als je geen Pools spreekt. Leer over de geschiedenis van de stad met één van de gratis tours en duik daarna een van de vele wodkabars in om het af te sluiten. Drinken op een lege maag is natuurlijk niet verstandig, maar gelukkig eet je hier al een driegangenmenu voor € 5,-!

reizen krakau

3. Lissabon

Neem je goede conditie mee en ga aan de wandel in deze prachtige stad gebouwd op zeven heuvels. Door de verschillende heuvels zijn er ook verschillende wijken ontstaan die allemaal weer wat anders te bieden hebben. Wanneer je het wandelen/klimmen even niet meer ziet zitten, zijn er overal pittoreske oude trammetjes die je van A naar B willen brengen. In de herfst- en wintermaanden is het een aanrader om het stadse in te wisselen voor een wandeling door het Nationaal Park Sintra, bekend om zijn sprookjesachtige tuinen. Dit park staat niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst! 

reizen lisboa

4. Dubrovnik

Binnen 2,5 uur vliegen vanuit Amsterdam sta je in Dubrovnik, een stad die op de  Werelderfgoedlijst staat. De stad ligt direct aan de kust van de strakblauwe Adriatische zee. Huur daarom vooral een zeilbootje of ga op kajak-excursie en ontdek al snorkelend de onderwaterwereld rondom de nabijgelegen mooie eilandjes. Mis ook vooral niet de kans om van de mooie stadsmuur te abseilen. Er zijn’s avonds genoeg uitgaansgelegenheden om de dag te bespreken en de nacht door te dansen!
 
reizen dubrok

5. Athene 

Athene wordt vaak onderschat door reizigers, terwijl het zoveel prachtige ruïnes, musea en andere activiteiten te bieden heeft! Je kan hier bijvoorbeeld dag en nacht dineren en op de mooie overdekte centrale markt lokale lekkernijen proeven. Duik vooral ook ’s avonds het bruisende nachtleven in op één van de vele rooftopterrassen met uitzicht over de stad. Om even aan het stadse leven te ontsnappen kan je naar het Vouliagmeni-meer, waar het water het hele jaar door 24 graden is. 

reizen athene

Wil je meer weten over deze bestemmingen en wat jij daar nog meer kan gaan beleven? Neem dan eens een kijkje op de website van Bohemian Birds.
 
lustrumreis organiseren