1. De Openbare Bibliotheek

Ben je op zoek naar de rust en stilte die je ook in de Universiteit Bibliotheek vindt, maar dan wel met plek om te studeren? De Openbare Bibliotheek is daar bij uitstek geschikt voor. Ook hier zijn stilteruimtes om te studeren, is er vaak gratis internet en hebben sommigen zelfs hun eigen koffiecorner.

2. Bij je ouders thuis

Soms kun je de rust en stilte vinden bij je ouders, die je zelfs in het verste uithoekje van de UB niet kan vinden. Voordelen: de koelkast is gevuld is en je kan gratis printen. Maak wel duidelijk aan je ouders dat je er bent om te studeren, anders gaan ze aan je kop zeuren of je je was hebt meegenomen, of je nog thee wilt, of wat je wilt eten, of je wel genoeg eet, of je wat eten mee naar huis wilt enzovoort.

3. Espressobar

Dit is vaak geen stille plek omdat er veel mensen in- en uitlopen, maar wel een actieve omgeving waar hard gewerkt wordt. Veel mensen nemen hun laptop mee om, onder het genot van een kopje koffie, hele jaarverslagen weg te tikken. En als je afleiding wilt, kan je aan de barista vragen wat voor soorten koffie er bestaan. Daar ben je ook wel een uurtje zoet mee.

4. Bij een studiegenoot

Creëer een mini-UB bij een studiegenoot thuis, het liefst een met een grote eettafel. Probeer ook andere studiegenoten mee te trekken, zodat het echt lijkt alsof je met allemaal studenten in de UB zit. Stel wel een aantal regeltjes voor elkaar op, zodat het niet té gezellig wordt en het uitdraait op bier drinken in de kroeg.

5. Je eigen faculteit (of andere gebouwen van de universiteit)

Wanneer je een beetje gaat dwalen door je eigen faculteit, kom je er achter dat er vaak veel verborgen plekjes zijn. Hier is studeren ideaal. Ook kan je eens kijken bij andere gebouwen van universiteit. Deze hebben meestal ook studeerruimtes, die net zo goed zijn als in de UB. Pas er wel op dat je deze plekken niet aan iedereen doorvertelt, anders zit het hier ook binnen de kortste keren propvol.