Gourmetten

Een persoonlijke favoriet is gourmetten. Een tafel waarop een groot, elektrische gourmetapparaat geïnstalleerd is, met eromheen allemaal borden met hapjes, vlees, salades, pannenkoekenbeslag, noem het allemaal maar op. Iedereen is gewapend met enkele minipannetjes, waarmee ieder zijn eigen maaltijdjes kan bereiden. Vervolgens is het zaak om je je in twee uur tijd zo vol mogelijk te stampen, want als er een ding is dat zeker is, is dat je met het gourmetten áltijd te veel eet.

 

Uit eten

Een student zal het niet snel doen vanwege zijn krappe budget, maar gelukkig vinden papa en mama het vaak erg leuk om hun kroost mee uit eten te nemen met kerst. Want ja, zoonlief komt niet meer zo vaak thuis en we willen toch wel weten wat hij de laatste tijd zoal heeft uitgespookt.

 

Familiediner

Kerst is een tijd van gezelligheid en familie. De ideale gelegenheid dus om met de hele familie bijeen te komen voor een heus kerstdiner. Ideaal, want als student zie je je familie niet zoveel meer. Gedurende de avond wordt er gegeten, bijgepraat, geruzied, met eten gegooid, gelachen en gedronken, en tot slot ontzettend hard uitgebuikt. Zo, kun jij als student er weer even tegenaan.

 

Huiskerst

Kerst telt echter twee kerstdagen, en als je de ene dag al met je familie doorbrengt, en je bent niet in het bezit van zo’n felbegeerd vriend(innet)je, dan zal je je heil dichter bij huis moeten zoeken. In je huis welteverstaan. Menig studentenhuis vindt het namelijk reuzegezellig om uitgebreid te gaan eten (en borrelen) met elkaar, met alle sfeer en gezelligheid van dien.