1. Alle kamers/studentencomplexen lijken op elkaar

Al helemaal als je net begint met studeren, zal je al snel merken dat de woongebouwen van studenten vaak verdacht veel op elkaar lijken. Als je in de loop van je studententijd meer studentenkamers hebt bezocht, valt al snel op dat een kamer bij het studentencomplex bij de van Meekerenstraat verdacht veel lijkt op dat van Achterharingvliet, de Kerk of Scheepmakershaven. Al deze gebouwen zijn dan ook onder beheer van Stadswonen, wat deze kloning van kamers gemakkelijk verklaart.

2. Karige inrichting in het begin

Zodra je de sleutel van je eigen paleisje hebt ontvangen, wil je je kamer  natuurlijk zo snel mogelijk in gebruik nemen. Dit gebeurt vaak sneller dan dat er meubels verzameld zijn om je kamer überhaupt op te vullen. De kans is dus erg groot dat je als aankomend kamerbewoner de eerste week of weken, net zoals ik, op een luchtbedje te slapen met een klapstoel ernaast. Voor de meeste studenten verandert dit interieur in de loop van de tijd, maar er zijn altijd uitzonderingen op de regel. Een gevonden bank ligt toch ook best prima?

3. Je kamer blijft niet netjes. Gewoon niet

Zoals met bijna alle nieuwe spullen, ga je ook in het begin heel schoon om met je kamer en keuken. Netjes de borden naar de keuken brengen en die ook nog eens gelijk afwassen na het koken. Voel je deze motivatie? Hou het vast! Zoals elke student zich waarschijnlijk had voorgenomen om zijn of haar kamer netjes te houden, zijn er maar enkelen die daar daadwerkelijk in slagen. Als je nog maar net in je kamer woont, is de kans groot dat je hier goed mee omgaat.

Mocht het toch niet lukken dit goede voornemen vol te houden, troost je dan met de gedachte dat elke student zo eens in de twee weken met een verzameling aan vuile borden en bekers van z’n kamer naar de keuken sjokt.

rsg markthal

4. Boodschappen zijn duur

Waar je voorheen lief aan een van je ouders vroeg of ze iets van de supermarkt wilden meenemen, moet je daar nu echt zelf voor zorgen. Dan merk je als student dat er wel degelijk verschil in prijs is tussen de Appie in de Markthal en die aan de Burgemeester van Walsumweg.

Ook is het een kwestie van tijd voordat je jouw boodschappenpatroon hebt ontwikkeld. Koop je in voor de hele week of kijk je per dag aan waar je zin in hebt, met het gevolg dat je vaker naar de supermarkt op en neer moet? Toen ik zelf terug moest voor een stuk kaas raakte de harde realiteit me, die vele (nieuwe) studenten ook heeft getroffen: kaas is duur.


 
Rotterdam_SW_Banner_large